Nieuws
Voetbalweekeinde: Alleen RKAVV morst punten

Een prima weekeinde voor de lokale voetbalclubs. Alleen het de laatste weken prima draaiende RKAVV verspeelde twee kostbare punten bij laagvlieger VV Emmen. Stompwijk’92 pakte drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

SHO – Forum Sport 0 – 2

Er stond een stevige wind op sportpark Kikkershoek in Oud Beijerland. Forum Sport speelde de eerste helft met de wind tegen. Maar de Voorburgers deden dat zeer verdienstelijk. Waar SHO vaak de lange bal hanteerde speelde Forum Sport het positiespel over de grond. Een klein veldoverwicht was het gevolg voor de bezoekers, al resulteerde dat niet in veel kansen.

Pas in de 35e minuut was er een goed uitgespeelde aanval bij Forum Sport. Een mooie één-twee tussen Edoardo Saurwalt en Hugo van Diepenbeek werd door laatstgenoemde met een geplaatst schot afgerond. Doelman Peter Konings van SHO stond echter goed.

Na rust een totaal ander spelbeeld. Uiteraard door het windvoordeel maar ook door de wedstrijdinstelling aan Voorbugse kant. Er werd gestreden voor elke meter en bijna alle persoonlijke duels werden gewonnen. In de 66e minuut een hard schot van Edoardo Saurwalt, dat net iets te laat daalde. Tien minuten later een hoekschop, genomen door Tom Bijen, die hard ingekopt werd door aanvaller Mike de Graaf: 0-1. Forum Sport gooide alle schroom van zich af en speelde vol op de aanval.

Na een afstandspegel van Nychel L’ Ami, die over ging, speelde Marc du Chatinier zich vrij en bood Tom Bijen een niet te missen kans. De anders zo koelbloedige middenvelder schoot nu net over het doel van SHO. De thuisploeg probeerde via de counter nog wat terug te doen, maar de Forum Sport-verdediging gaf geen kans weg. Toen Marc du Chatinier met een fraai hakje Forum Sport op 0-2 bracht, was de wedstrijd gespeeld.

Overige uitslagen:

Graaf Willem II VAC – SEV 1 – 4 (10e 0-1 Milan van der Veer, 22e 0-2 eigen doelpunt, 38e 1-2, 54e 1-3 Niels van Houwelingen, 90e 1-4 Jasper Koning)

VV Emmen – RKAVV 1 – 1 (8e 0-1 Justin van Rijswijk, 30e 1-1)

HMSH – VV Wilhelmus 0 – 2 (20e 0-1 Mathijs Wartna, 60e 0-2 Amit Jagai)

Stompwijk’92 – WIK 3 – 0 (28e 1-0 Kevin van Bemmelen, 80e 2-0 Nick Ammerlaan, 85e 3-0 Nick Ammerlaan penalty)