Activiteiten
Jazz en klassiek samen

Voorburg Jazz Culinair is een samenwerkingsverband aangegaan met het, klassieke, Huygens Festival. Gezamenlijk gaat men Huygens Festival Amuse vormgeven, het voorproefje van het Huygens Festival dat in september plaatsvindt. Op 12 februari verzorgen de nieuwe partners de muzikale omlijsting bij de uitreiking van de Vliet Awards Cultuurprijs 2019 in de Oude Kerk van Voorburg. Aanvang 20.00 uur.

Annet Weijermars (Huygens Festival): ,,We groeiden in de Franse Kerk met de Huygens Festival Amuse uit ons jasje. De stap naar de Oude Kerk maken we nu samen met Voorburg Jazz Culinair. Dit betekent voor ons dat we ook een breder publiek met het Huygens Festival kennis kunnen laten maken.” Robbert Reijenga (Jazz Culinair): ,,En andersom natuurlijk ook! De suggestie om ook voorproefje te laten horen wat Voorburg Jazz Culinair in juli te bieden heeft, hebben we direct omarmd.”

,,Woensdag 12 februari is een mooi voorbeeld hoe we in de culturele sector met elkaar samenwerken. De combinatie met de uitreiking van de cultuurprijs versterkt dat nog meer’’, aldus Weijermans.

De programmering van de Huygens Festival Amuse was voor Reijenga verrassend: ,,Als programmeur ben ik al zo’n zes jaar intensief met Voorburg Jazz Culinair bezig, maar als ik het klassieke programma zie dan zou ik dat niet willen missen. Van het kerkorgel, naar koor en van ballet naar een bijzonder muziekstuk op de vleugel van Simeon ten Holt.”

Voor Weijermars geldt eigenlijk hetzelfde: ,,De jazz-programmering loopt van het repertoire van The Great American Songbook, naar de prijswinnaars van het Prinses Christina Concours naar een jazzensemble met de bekende saxofonist Benjamin Herman en een prominent hammondorgel. Van kerkorgel naar hammondorgel… dat wordt hoe dan ook een mooie muzikale reis.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter