Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na het succesvolle voetbalweekeinde vorige zaterdag en zondag, mogen de lokale voetbalclubs nu proberen daar een vervolg aan te geven.

Forum Sport ontvangt in zaterdag 1B Neptunus-Schiebroek. Een strijd van de nummer zes tegen de nummer twee. De bezoekers hebben zes punten meer verzameld en een iets beter doelsaldo: +3 tegen +5. De vorm is er echter de laatste weken niet echt meer. Neptunus pakte in de laatste vijf duels zeven punten, de thuisploeg tien. Thuis vergaarde Forum Sport in zeven wedstrijden dertien punten, Neptunus in evenveel uitduels elf. In de stand om de tweede periode staat de thuisploeg derde, Neptunus elfde. Uit werd het 4-3 voor Neptunus. Aftrap op sportpark ‘t Loo in Voorburg 14.30 uur.

SEV moet in de vierde klasse D naar Mariahoeve in Den Haag om daar Haagse Hout te bekampen, de angstgegner uit de laatste seizoenen van de Leidschendammers. Thuis werd met 5-3 gewonnen van de Haagse equipe die nu zevende staat met 18 punten en een negatief doelsaldo van -7. De bezoekers staan vijfde met 29 punten en een positief doelsaldo van +10. Qua vorm ziet het er bij SEV ook veel beter uit: 13 punten uit de laatste vijf ontmoetingen. Haagse Hout komt tot vier punten over deze periode. Aftrap: 15.00 uur.

Op zondag mag hoofdklasser RKAVV op eigen veld proberen drie punten binnen te halen tegen Alphense Boys. Uit werd nog met 2-0 verloren van deze tegenstander die nu zesde staat in de stand. RKAVV prijkt op een vierde stek. De thuisploeg heeft drie punten meer maar ook een wedstrijd meer gespeeld. De doelsaldi ontlopen elkaar niet veel: +17 bij RKAVV, +13 bij de bezoekers. Alleen is RKAVV beter in vorm getuige de dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden tegen negen bij Alphense Boys. In de tweede periode staan de Leidschendammers eerste. Dat geldt ook voor de stand bij thuis gepakte punten. Alphense Boys verzamelde in 7 uitduels tot nu toe 6 punten. Aftrap: 14.30 uur.

Bij VV Wilhelmus staat in zondag 2C op eigen veld de confrontatie met het Delftse Concordia op het programma. De Wespen verzamelden tot nu toe 19 punten, de bezoekers 8. Scoren en verdedigen vormen een probleem bij de Delftenaren gezien de 16 goals die men maakte en de 37 die men al om de oren kreeg. Uit werd nog geen duel gewonnen deze competitie. In Delft werd het eerder dit seizoen 2-2. Aftrap: 14.00 uur.

Stompwijk’92 staat in zondag 3B het uitduel met SV DHL in Delft te wachten. Een strijd van de nummer 8 (DHL) tegen de nummer 10. Het onderlinge verschil is twee punten. In Stompwijk werd het eerder deze competitie 1-1. DHL won thuis pas één keer dit seizoen. Daar staat tegenover dat de Stompwijkers op vreemde bodem nog geen overwinning boekten. Aftrap: 14.00 uur.