Nieuws
Onvoldoende grond voor scholenbouw Binckhorst

De gemeente Den Haag heeft onvoldoende eigen grond in de Binckhorst om daar twee basisscholen en een school in het voortgezet onderwijs te realiseren. Er zal samengewerkt moeten worden met marktpartijen.

Dat heeft wethouder Boudewijn Revis de Haagse gemeenteraad bericht. Onlangs vroeg D66-gemeenteraadslid Jacco van Maldegem B&W in Leidschendam-Voorburg al naar de grond in relatie tot scholenbouw. Dit in verband met de mogelijke druk op scholen in Leidschendam-Voorburg.

In 2024 is geld gereserveerd voor de bouw van één basisschool en de school in het voortgezet onderwijs, aldus Revis. De basisschool zou in het Junopark moeten komen tussen Binckhorstlaan en Trekvliet. Lucas onderwijs heeft interesse in de vestiging. Voor de tweede basisschool is de Maanhaven gedacht.

Revis stelt dat de marktpartijen verantwoordelijk zijn voor de realisatie van zorgvoorzieningen.

Met grondeigenaren langs de Maanweg, Junostraat en Jupiterkade werkt de gemeente aan een zogenoemd gebiedspaspoort waardoor men het gebied samen integraal kan ontwikkelen, inclusief maatschappelijke voorzieningen en het aankleden van de openbare ruimte.

Den Haag wil in het gebied 5000 woningen realiseren. Er liggen nu aanvragen voor 3200 woningen waarvan 1070 in de sociale sector. Vanuit de markt is er daarnaast veel interesse in het ontwikkelen van detailhandel en horeca in het gebied, minder voor bedrijfsruimten of sportvoorzieningen. (illustratieve foto)