Activiteiten
Hofwijck start met zondagochtend colleges

Op buitenplaats Hofwijck in Voorburg wordt komende maand een zondagochtend college gegeven. Dan kijkt men door de ogen van Constantijn en Christiaan Huygens naar de Gouden Eeuw. Het college is op zondag 1 en zondag 22 maart. Het bestaat uit een speciale ontvangst met koffie en thee,  waarna Bob Commerell, oud-geschiedenisleraar en al jarenlang gids op Hofwijck, de aanwezigen tijdens een college van een uur meeneemt in de opmerkelijke wereld waarin vader en zoon Huygens leefden.

Tijdens het zondagochtend college wordt geen gebruik gemaakt van een flitsende powerpoint in een verduisterde ruimte. Integendeel, Bob Commerell is meer de ouderwets vertellende schoolmeester met de platen van Jetses …. Als geen ander weet hij door zijn bevlogenheid de sfeer én de essentie van de 17e eeuw over te brengen. Het college vindt plaats in de sfeervolle Pronkzaal, gewoon bij daglicht. Na afloop is het huis te bezichtigen, in aanwezigheid van de spreker. Het museumbezoek wordt op deze manier een heel informeel uitje.

Het programma voor zondag 1 en zondag 22 maart is: 10.30 – 11.00 uur: Inloop met koffie en  in de Oudhollandse keuken; 11.00 – 12.00 uur College in de Pronkzaal; 12.00 uur :Mogelijkheid om het huis te bezichtigen, de spreker blijft aanwezig voor vragen

De kaarten voor dit zondagochtend college kosten €5,- per persoon inclusief een kop koffie/thee, in combinatie met een geldig toegangsticket tot het museum (€6,- per persoon of gratis met een Museumkaart). Aanmelden kan via info@hofwijck.nl, onder vermelding van Zondagochtend college datum en aantal personen, of door te bellen met 070 – 387 2311.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter