Activiteiten
Silo wordt Panorama Kunstwerk

Een oude mestsilo in Stompwijk wordt de komende maanden omgetoverd tot een panorama kunstwerk van 37 meter. Het kunstwerk moet het verhaal vertellen van 75 jaar ontwikkeling van het platteland, nu Nederland 75 jaar bevrijding viert. Lokale kunstenaars worden opgeroepen mee te doen aan het kunstwerk dat op 30 april klaar moet zijn.

De mestsilo staat op het terrein van Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27 Stompwijk. Het project wordt georganiseerd samen met de Stichting Make it art worthy uit Den Haag. Er zijn twee informatiebijeenkomsten voor belangstellenden: op 14 februari om 20.00 uur bij de Stichting (Noordwal 18 Den Haag) en op 23 februari om 15.00 uur bij de Buitenplaats.

Het is de bedoeling dat in maart en april aan het kunstwerk wordt gewerkt. Insteek: een panoramische landschap waarmee de ontwikkeling op het platteland in Zuid-Holland wordt verbeeld vanaf de wederopbouw tot in 2020. Het kunstproject zet het weidegebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden met landschapselementen, gebouwen, gezichten, producten, diensten en activiteiten op de kaart. Teksten, 3D objecten, licht en geluid versterken de boodschap.

Bel voor meer informatie 06 -2354 0047 of 06 – 3889 9800. Het maatschappelijke project wordt ondersteund door Vlietwensen, van Ravesteynfonds, Fonds1818, Cultuurschakel, Prins Bernard Cultuurfonds, Voor de Kunst, Artifac Tekenvakhandel en Imagebuilding Buitenreclame. Mail vriendenvanmolenwei@gmail.com