Nieuws
Nieuw integraal kindcentrum volgend jaar gereed

Onder het toeziend oog van wethouder Juliette Bouw de eerste paal geslagen van het nieuw integraal kindcentrum ICT De Tol aan De Tol in Leidschendam. Omdat de school en de kinderopvang samen hebben gewerkt aan een ontwerp, komt er een gebouw dat flexibel is in gebruik en geschikt is voor opvang én onderwijs.De bouw van het nieuwe integraal kindcentrum is naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 klaar.

Juliette Bouw: ,,We krijgen hier een duurzaam gebouw. Bij nieuwbouw van de school hebben we gekozen voor een integraal kindcentrum. Daarbij gaat de samenwerking tussen kinderopvang en de school verder dan alleen het delen van een gebouw. Zo kunnen we kinderen het beste helpen in hun ontwikkeling. Problemen signaleren we sneller, waardoor kinderen hulp krijgen als dat nodig is.”

Voor de bouw wordt er een parkeerverbod ingevoerd op een deel van De Tol. Volgens de gemeente is er genoeg parkeerruimte in de buurt om dat op te vangen. Het parkeerverbod geldt tot de voorlaatste week van dit jaar. Dan zouden de bouwwerkzaamheden afgerond moeten zijn. (foto Barbara Koppe)