Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na een competitievrij weekeinde voor de op zondag spelende clubs wegens het bezoek van storm Ciara, mogen dit weekeinde alle teams weer aan de bak.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport moet in Rotterdam tegen Xerxes DZB proberen de 0-2 thuisnederlaag tegen Neptunus Schiebroek te repareren. De thuisploeg staat vijfde in de stand met twee punten meer dan de Voorburgers en een iets beter doelsaldo. In Voorburg won Xerxes DZB eerder dit seizoen met 0-2. Nu lijkt de vorm iets minder. De Rotterdammers behaalden vier punten in de laatste vijf wedstrijden, Forum Sport pakte er tien. Thuis is Xerxes DZB echter iets sterker dan Forum Sport uit gezien het aantal behaalde punten. Xerxes thuis tien uit zeven duels; Forum Sport uit acht uit zeven. Aftrap: 14.30 uur.

Voor SEV staat er een echte topper op het programma. De Leidschendammers, zelf vijfde in de stand, ontvangen koploper Vredenburch. Het onderlinge verschil is drie punten en het doelsaldo: SEV +11, Vredenburgh +32. In Rijswijk werd het eerder deze competitiejaargang 3-3. Thuis verloor SEV dit seizoen nog maar één keer. Vredenburgh daarentegen verloor pas twee uitwedstrijden. De vorm bij SEV is iets beter gezien de vijftien punten die men vergaarde in de laatste vijf wedstrijden tegen 12 voor de bezoekers. Aftrap: 14.30 uur.

Zondag hoofdklasser RKAVV reist naar Rotterdam om daar VOC te bekampen; de rode lantaarndrager. De onderlinge verschillen tussen de nummer 16 en de nummer 4 in de stand zijn enorm: twintig punten en wat doelsaldi betreft 24 versus +17. VOC haalde de meeste van de verzamelde tien punten thuis (zeven). En men is de laatste tijd redelijk op dreef gezien de zes punten die de ploeg in de laatste vijf wedstrijden bijeen speelde. RKAVV is bezig aan een lange ongeslagen reeks. Het resultaat waren 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden. In Leidschendam werd het 4-1 voor de mannen van trainer Maurizio Ceccucci. Aftrap: 14.00 uur.

Het Voorburgse Wilhelmus speelt in Sassenheim tegen Teylingen. Een strijd van de nummer 12 (Teylingen) tegen de nummer 7. In Voorburg pakten de Sassenheimers een 2-3 zege dus Wilhelmus heeft iets recht te zetten. Teylingen won dit seizoen op eigen veld pas één keer daar waar Wilhelmus op vreemde bodem dertien punten binnenhaalde. Het onderlinge verschil op de ranglijst is zes punten. De vorm van beide teams is echter niet denderend. Teylingen haalde twee punten uit de laatste vijf ontmoetingen, Wilhelmus vier. Aftrap: 14.00 uur.

Stompwijk’92 ontvangt op eigen veld het Haagse ODB. Een ontmoeting tussen de nummers tien en drie in de stand. Twee weken terug wonnen de Stompwijkers weer eens (3-0 tegen WIK) dus dat geeft hoop. De vier punten uit de laatste vijf wedstrijden zijn schamel, zeker gezien de negen die ODB er bijeen speelde. Stompwijk’92 pakte dit seizoen elf van de in totaal dertien punten op het eigen sportpark Meerhorst. ODB daarentegen verloor pas één keer op vreemde bodem. De verschillen tussen de twee teams zijn ook overigens groot: 16 punten plus de doelsaldi: Stompwijk’92 0, ODB +20. In Den Haag werd het 1-1. Aftrap: 14.00 uur.