Nieuws
Wethouder zegt bestuursfunctie op

Wethouder Astrid van Eekelen heeft haar bestuursfunctie bij de Stichting dierenweide Schakenbosch opgezegd. Zij heeft het bestuur van de Stichting gevraagd zulks aan de Kamer van Koophandel door te geven.

De stap van de wethouder volgt op berichtgeving bij Vlietnieuws. Als wethouder mocht Van Eekelen deze nevenfunctie niet hebben. Ze had deze bij haar aantreden ook niet gemeld.

De stichting strijdt voor het behoud van de dierenweide op landgoed Schakenbosch. Met instemming van de gemeente, dus ook de wethouder, worden daar 325 woningen gebouwd.

Als gemeenteraadslid was Astrid van Eekelen als beleidsmedewerker actief bij de jeugdzorginstelling Schakenbosch. Vanuit die functie was zij toegetreden tot het bestuur van de Stichting dierenweide Schakenbosch, om daar de dagbesteding mede vorm te geven, aldus de woordvoerster van de wethouder. Ze zou de laatste jaren echter geen actieve rol meer hebben vervuld. Bij Schakenbosch vertrok zij wegens het wethouderschap dat medio 2018 startte.

In het register van de Kamer van Koophandel staat de wethouder tot de dag van vandaag als bestuurslid van de Stichting genoemd.