Nieuws
Grote stijging meldingen huiselijk geweld

Het aantal meldingen van huiselijk geweld en mishandeling in de regio Haaglanden, inclusief Leidschendam-Voorburg, is vorig jaar met 24 procent gestegen tot 10.395. Dat heeft de organisatie Veilig Thuis bekend gemaakt. Men verwacht een verdere toename, dit jaar en de jaren erna.

De stijging wordt toegeschreven aan het zichtbaarder worden van huiselijk geweld door berichtgeving in de media en campagnes om het probleem onder de aandacht te brengen. Door de toename van het aantal meldingen heeft Veilig Thuis 1,9 miljoen euro extra nodig. Daar zal ook Leidschendam-Voorburg aan mee moeten betalen.

Om de kosten te drukken neemt Veilig Thuis een aantal maatregelen. Men wil nog meer gaan sturen bij het oppakken en afhandelen van meldingen; er worden nieuwe medewerkers geworven, het ziekteverzuim moet van 7,1 naar 6 procent teruggedrongen worden, de samenwerking met gemeenten moet nog beter, zaken moeten sneller aan gemeenten worden overgedragen, er moet meer inzet komen op recidive (herhaling). Daarnaast wil Veilig Thuis dat er in elke gemeente ‘Veilig verder teams’ komen die gezinsleden ondersteunen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter