Nieuws
Voetbalweekeinde: Geen enkele zege

Afgezien van het soms barre weer was het een slecht weekeinde voor de lokale voetbalclubs. Er kon geen enkele driepunter gescoord worden. Alleen Stompwijk’92 was er dichtbij. Het domineerde de hele tweede helft tegen het veel hoger staande ODB. Voor de rest waren er alleen maar teleurstellingen.

XerxesDZB – Forum Sport 0 – 0

Het duel in de subtop van de 1e klasse was pas een minuut aan de gang toen Tom Bijen al een goede kans kreeg om te scoren. Op aangeven van Timo Ploemen schoot hij hard in maar doelman Ferry Hagendijk stompte de bal naast.

Het was het begin van een wedstrijd waarin Forum Sport de bovenliggende partij was maar de vele kansen en mogelijkheden die het creëerde onbenut liet. Vanuit een goede verdediging en een sterk spelend middenveld werden de voorwaartsen van Forum Sport in stelling gebracht.

Maar het lukte niet om doelman Hagendijk te verrassen. Schoten van Hugo van Diepenbeek en Edoardo Saurwalt waren vaak net niet goed genoeg of werden gestopt door de verdedigers van XerxesDZB. Ook twee hoekschoppen van Tom Bijen draaiden gevaarlijk in maar kwamen via de lat terug in het veld.

Na rust met een straffe wind tegen bleef Forum Sport domineren. Opnieuw de betere kansen voor de Voorburgers met zo nu en dan een counter van XerxesDZB. Uit zo’n uitbraak werd de doorgebroken spits van XerxesDZB door Sebastiaan van Beek vastgehouden. Rood en een vrije trap op de 16 meter. Gelukkig voor Forum Sport smoorde de bal in de muur. Het bleef 0-0.

Overige uitslagen:

SEV – RKSV Vredenburch 2 – 4 (Vanaf de aftrap 0-1, 7e 1-1 Wessel van Huizen, 25e 1-2 penalty, 26e 1-3, 64e 1-4, 80e 2-4 Niels van Houwelingen. SEV mist bij de stand 1-3 een penalty)

VOC – RKAVV 0 – 0

Teylingen – VV Wilhelmus 3 – 1 (10e 1-0, 40e 1-1 Jacky Adam penalty, 52e 2-1, 85e 3-1)

Stompwijk’92 – ODB 2 – 2 (24e 0-1, 27e 1-1 Killian Bol, 45+2 1-2, 66e 2-2 Rick den Haan. ODB eindigde duel met negen man)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter