Mening
U zegt het maar: Parkeerchaos aangepakt

Bijna twaalf jaar geleden verrees gelijktijdig met het Sijtwendepark een klein ‘landgoed’ met twee gloednieuwe scouting gebouwen en een rijtje nieuwe woningen. Een mooi stukje Voorburg, volop omgeven door groen. Maar met één hardnekkig knelpunt: het parkeren. Wanneer de scouting niet actief is, maken twee kinderopvangorganisaties gebruik van de gebouwen. Op piektijden zijn er veel meer auto’s die een plekje zoeken, dan dat er parkeervakken zijn. Het parkeerterreintje loopt dan overvol. De toegang tot het terrein is een doodlopend straatje. Dat geeft chaotische taferelen met parkerende auto’s die nauwelijks ruimte hebben om te keren. Een situatie die al jaren speelt en ondanks ieders goede bedoelingen toeneemt.

Onlangs kwam daarin tot aangename verrassing van de bewoners een kentering. Wethouder Astrid van Eekelen (VVD) kwam persoonlijk poolshoogte nemen van de situatie. Zij ging met de bewoners en scouting in gesprek en dacht praktisch mee over oplossingen. Dat leidde ertoe dat al binnen een paar wekende eerste concrete stappen werden gezet: de gemeente gaat twee extra parkeervakken aanleggen tegenover de huidige vakken. Dat zal de parkeerdruk in ieder geval doen verlichten. Andere stappen worden de komende tijd nog verder bekeken.

Ook de scouting heeft concrete actie ondernomen. Op zaterdagen is er een grote toestroom van ouders die hun kinderen komen brengen en halen. De scouting leidt die toestroom nu zélf in goede banen door het tijdelijk plaatsen van pionnen en een informatiebord. Een actie die siert door haar eenvoud en ook nog eens werkt!

Zie bijgaand een foto die een indruk geeft van de parkeerproblematiek. De lichtgrijze auto links staat in één van de parkeervakken. De auto’s rechts staan buiten de vakken en mogen daar niet staan (parkeerverbod). De stekende auto is een dagelijks tafereel.

(Naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter