Nieuws
EHC wint van hekkensluiter

In een grotendeels gelijkopgaande wedstrijd tegen Aristos wisten de handbalheren van EHC in de laatste vijf minuten de overwinning naar zich toe te trekken door een 27-28 achterstand om te buigen naar een verdiende 30-28 overwinning. Coach André van den Bosch was tevreden: ,,Aristos moet je niet onderschatten, er lopen een paar goede spelers bij die het ons nog aardig moeilijk maakten. En bij ons zijn er op dit moment veel blessures, zodat ik jeugdspelers en spelers van het tweede heb moeten inpassen. Ze hebben het goed gedaan vanavond.”

EHC begon prima aan de wedstrijd. Met snelle doelpunten van de vandaag erg sterk spelende Jury van Vliet, Wessel de Rijk en Jobbe Heidt stond het binnen enkele minuten 5-2. Maar Aristos liet zien dat het ook wel kan handballen en aan de hand van uitblinker Tom van der Maas kwam het langszij op 6-6.Daarna golfde het spel heen en weer. EHC legde een aantal mooie aanvallen op de mat, maar doordat de dekking vandaag minder op dreef was wist Aristos steeds langszij te komen. Bij rust stond Aristos voor met 18-17.

In het begin van de tweede helft leek EHC orde op zaken te stellen door snel gelijk te maken en uit te lopen naar twee punten voorsprong. Jury van Vliet bekroonde zijn uitstekende wedstrijd met een prachtig punt; zwevend vanaf de cirkel tikte hij een onmogelijke bal langs de Aristos doelman (22-21). Van Vliet hierover na de wedstrijd: ,,Bij zo’n actie komt mijn ervaring als cirkelspeler er toch uit. Ik kon ‘m er mooi intikken.” En over zijn wedstrijd: ,,Ik was blij met mijn spel, ik kan me niet herinneren dat ik zoveel punten hebt gemaakt. En ik vond ook dat we het als team goed gedaan hebben met zoveel blessures.”

Halverwege de tweede helft klampte Aristos toch weer aan, wist gelijk te maken en stond vijf minuten voor tijd zelfs met 28-27 voor. De beslissende minuten van de wedstrijd waren echter, zoals vaker dit seizoen, voor EHC. De aan de pols geblesseerde Pim Hessing werd nu ook aanvallend ingezet. Hij trok de wedstrijd meteen gelijk met een mooie actie (28-28) en Aristos liep nu op zijn laatste benen. Wessel de Rijk (29-28) en Pim Hessing (30-28) zetten vervolgens de verdiende overwinning van EHC op het bord.

Met nog twee wedstrijden te gaan draait EHC keurig mee in de subtop van de Eerste Divisie. Zaterdag 29 februari volgt de thuiswedstrijd tegen Vrone/Berdos uit Bergen om 20:00 uur in de EHC-European Sports Dome, Groene Zoom 4, Den Haag.