Nieuws
Onderhoud aan Vlietlandbrug gaat van start

De provincie voert van donderdag 27 februari tot en met donderdag 16 april onderhoud uit aan de Vlietlandbrug over de Vliet.  De fiets- en voetgangersbrug ligt in Voorschoten en verbindt de Maeskade met het natuur- en recreatiegebied. Het is de enige toegang vanuit Voorschoten tot Vlietland. Tijdens de stremming kunnen fietsers en voetgangers gebruik maken van een pontje. Aannemer Mourik Infra B.V. herstelt de aandrijving van het beweegbare gedeelte. Ook vervangt de aannemer de elektrische installatie. Daarnaast krijgt de brug een nieuwe verflaag. Daarmee verandert ook de kleur van de brug.

De Vlietlandbrug heeft als bijnaam ‘de blauwe brug’, omdat de brug tot meer dan tien jaar geleden een blauwe kleur had. Vanuit de omgeving kwam het verzoek om de brug weer in de oorspronkelijke kleur te verven. De provincie heeft de exacte kleur weten te achterhalen en deze zal weer gebruikt worden. Voor het onderhoud brengt de aannemer de brug naar een loods. Hier wordt de brug geverfd en verder opgeknapt. Indien nodig worden er onderdelen vervangen. Vervolgens wordt de brug weer teruggebracht en opnieuw ingehesen.

Het in- en uithijsen van de brug vindt plaats in de volgende weekenden: vrijdag 6 maart 22.00 uur tot en met maandag 9 maart 06.00 uur en vrijdag 27 maart 22.00 uur tot en met maandag 30 maart 06.00 uur. Tijdens het in- en uithijsen in de weekenden is de brug volledig gestremd voor het vaarwegverkeer. Na het inhijsen van de brug heeft de aannemer nog 2 weken nodig om alles aan te sluiten om te zorgen dat de brug het weer doet. Tot die tijd staat de brugklep omhoog. De brug is dus tot dan volledig gestremd voor fietsers en voetgangers.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter