Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf: alleen zondag

Dit voetbalweekeinde kent een mager programma; alleen de lokale voetbalclubs die op zondag hun wedstrijden afwerken komen in actie.

Zondag hoofdklasser RKAVV speelt op eigen veld tegen JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam. Een confrontatie tussen de nummers 5 (RKAVV) en 2 in de stand. In punten gemeten is de afstand tussen beiden vier punten. De doelsaldi zijn vrijwel gelijk: plus 17 RKAVV, plus 18 JOS.

De thuisploeg is een beetje uit vorm geraakt. De laatste drie duels werd er gelijk gespeeld na een lange serie van overwinningen die RKAVV naar de kopgroep in de hoofdklasse brachten. Door die gelijke spelen is ook het behalen van de tweede periodetitel in gevaar gekomen. RKAVV staat nog eerste in de periode (9 gespeeld 18 punten) maar JOS staat tweede met 16 punten uit zeven duels. De periode gaat over tien wedstrijden. Winnen is dus een must volgens trainer Maurizio Ceccucci. Ook al omdat er uit schlemielig met 2-1 werd verloren van de Amsterdamse ploeg. RKAVV verloor dit seizoen op eigen veld pas één keer; de bezoekers al drie maal. Aftrap: 14.30 uur.

Zondag tweedeklasser VV Wilhelmus ontvangt Concordia uit Delft. De Wespen staan nu zevende met 19 punten, de bezoekers bivakkeren op de dertiende en voorlaatste stek met elf punten. Opvallende gegevens vooraf: de VV Wilhelmus verloor dit seizoen al vijf van de zeven thuiswedstrijden. Concordia daarentegen pakte in nog geen enkel uitduel drie punten. Er werd op vreemde bodem maar één keer gelijk gespeeld. Uit eindigde deze confrontatie in een 2-2. Aftrap: 14.00 uur.

In de derde klasse reist Stompwijk’92 naar Delft om daar de strijd aan te gaan met de SV DHL. De Delftenaren staan zevende met 18 punten, de bezoekers tiende met 14 punten. In Stompwijk werd het eerder dit seizoen 1-1. Dat de ploegen elkaar in evenwicht houden blijkt ook uit de scores: DHL 27 goals voor, 29 tegen; Stompwijk’92 26 voor en 26 tegen. Op eigen veld won de SV DHL dit seizoen pas één wedstrijd. Stompwijk’92 heeft echter ook geen denderende statistiek wat uitwedstrijden betreft: 0 zeges. Aftrap: 14.00 uur.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter