In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 februari werden mensen in huizen rondom het terrein van het voormalige CBS-kantoor in Voorburg gewekt door vreemde geluiden. Op de bouwplaats was activiteit. Met zogenoemde ‘vlindermachines’ werd de betonnen keldervloer afgewerkt.

De omwonenden wisten echter van niets. Ook niet dat de gemeente toestemming had gegeven voor deze nachtelijke geluidoverlast. Op 26 februari verleende het Raadhuis toestemming voor het produceren van het lawaai.

Dat zulks gebeurde kon echter niemand, buiten de direct betrokkenen op het Raadhuis en bij Van Wijnen Haarlemmermeer b.v., weten. Hoezo niet? Omdat de gemeente het besluit pas op 28 februari in het Gemeenteblad plaatste. Dus nadat de werken al hadden plaatsgevonden!

De lezers van het Gemeenteblad – maar wie zijn dat? – mochten ook ontdekken dat zij bezwaar konden maken tegen het toestaan van de geluidoverlast. En wel binnen zes weken na publicatie van de toestemming er voor.

Als men zo lang niet wilde wachten en er een spoedeisend belang was kon men ook direct naar de Haagse rechtbank stappen om het besluit van de gemeente te blokkeren.

Leuke mededelingen die helaas allemaal mosterd na de maaltijd waren. Je zou bijna vermoeden dat de gemeente het met opzet zo heeft gedaan. Want wie gelooft nu werkelijk dat Van Wijnen Haarlemmermeer b.v. zich pas enkele dagen voordat men ‘s nachts aan de slag wilde gaan, bedacht dat men vergunning van de gemeente nodig had?

Niemand, en zo zal het ook niet gelopen zijn. De vergunning is al veel eerder aangevraagd alleen heeft de gemeente die gewoon laten liggen. Bewust of onbewust. Vaststaat dat de werken op het CBS-terrein voort moeten gaan. De wethouder slaat dinsdag immers de eerste paal. En er is al enorme vertraging opgetreden bij de woningbouw ter plekke. Dan komen bezwaar makende burgers wel erg slecht uit.

Hoe dan ook, de hele zaak maakt weer eens pijnlijk duidelijk hoe nauw de gemeente het neemt met de rechten van de burger. Mondeling worden prachtige verhalen opgehangen maar in de praktijk is het heel anders. (foto Boels.nl)

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter