Mening
U zegt het maar: Dierenleed aan Schrepelpad

Een groot aantal dierenvrienden maakt zich zorgen over de situatie van een aantal dieren aan het Schrepelpad, tegenover de Wijkerbrug. Eén van hen meldt:  ‘Drie paarden en het koppel schapen  staat doornat en steen kreupel, aan het eind van het Schrepelpad, voorbij de leveranciersingang van Dierenspeciaalzaak Hofstede. Ze staan zonder beschutting, in een compleet verzopen land, geen plek om te gaan liggen, alleen maar met de voeten in het water, geen afdak en geen eten. Een van de paarden heeft een deken op, maar schijn bedriegt. Hij is broodmager onder de deken en de deken is na zoveel water compleet doorgeslagen en dus blijft dat paard constant nat. Dat paard heeft ook zware long problemen omdat hij doorlopend aan het ‘lucht zuigen’ is. Dat wil zeggen hij trekt valse lucht zijn longen in en daar heeft hij veel last van. De andere paarden waren iets minder dun maar hebben totaal geen reserves.

Kennelijk heeft de eigenaar op 6 januari al een proces verbaal gekregen, maar tot op heden heeft de eigenaar geen actie ondernomen. De eigenaar is een bekende van de politie. Op 10 februari heb ik deze zaak wederom bij de politie onder de aandacht gebracht. Daarop is de politie gaan kijken maar wederom gebeurde er niets. Drie stormen passeerden en heel veel regen. Op 25 februari heb ik officieel via internet een klacht in gediend bij de politie en de dierenbescherming gebeld. Beide organisaties melden beide weer naar mij: ja het is heel sneu, de eigenaar is een bekende maar we kunnen niets doen. Dat snap je toch niet. En we kunnen niets zeggen, dat was het enige wat ik wel snapte.

Vandaag de 29e ben ik weer gaan kijken en foto’s genomen. Zie degene die ik doorgestuurd heb. En daarop ben ik naar het politiebureau gegaan in Leidschendam. Gelukkig kreeg ik wel gehoor en is er kennelijk toch actie ondernomen naar de eigenaar toe voor die paarden ,want toen ik weer ging kijken waren eindelijk de paarden weg uit het weiland. Maar wat ik van de politie begrepen heb is dat de eigenaar ze weg gehaald heeft, dus waar ze nu staan.? Joost mag het weten. Het zielige koppeltje schapen en 1 geit staan er nog maar moeten naar mijn mening ook heel snel weg. Ook voor deze dieren is iedere dag er 1 teveel’.