Mening
U zegt het maar: Er zijn nog maar 9 wachtenden voor u!

Bericht Vlietnieuws van 2 maart j.l.: ‘Er is geen achterstand in de huisvesting van statushouders’. Dat berichtte wethouder Jan-Willem Rouwendal het VVD-gemeenteraadslid Philip van Veller op 5 februari in antwoorden op schriftelijke vragen van hem. Uit informatie van de rijksoverheid blijkt echter dat de gemeente wel degelijk een achterstand heeft: negen statushouders wachten nog op een woning. De rijksoverheid maakte de stand op per 1 februari. De rijksoverheid bevestigt de bewering van de wethouder dat de gemeente een achterstand in de huisvesting van statushouders die men in 2019 nog had, heeft ingelopen. Vanaf 1 januari 2015 tot 31 december 2019 moesten er 570 statushouders aan een woning geholpen worden. Dat werden er 587 vooral door een ‘sprint’ in de tweede helft van vorig jaar.’

Vraag:
Wanneer trekt het rijk en de gemeente L/V een sprint om duizenden Voorburgers, Leidschendammers en Stompwijkers aan een woning te helpen? Zij staan al jaren op een wachtlijst met de status van woningzoekende!

(naam inzender bij redactie bekend)