Nieuws
Project LED-verlichting kan starten

Wethouder Nadine Stemerdink kan 466.500 euro lenen om energiezuinige LED-verlichting op gemeentelijke sportparken mee te financieren. Na diverse discussie is de gemeenteraad daarmee akkoord gegaan.

Via de begroting wordt alleen de rente (1,2 procent) en aflossing van de lening gefinancierd: 14.500 euro per jaar. De afschrijvingstermijn is 40 jaar, en niet de eerder door de wethouder zelf genoemde 30 jaar.

Nu de gemeenteraad akkoord is gegaan gaat de gemeente afspraken maken met de sportverenigingen en stichtingen die de sportparken beheren. Pas bij feitelijke aanschaf van LED-lampen (waaraan de verenigingen en stichtingen zelf ook mee moeten betalen) krijgen zij geld van de gemeente.

Volgens de wethouder zal een aantal van de verenigingen en stichtingen de LED-lampen dit jaar niet meer aankopen maar wordt dat 2021 of nog later.