Op 2 maart berichtte Vlietnieuws over de bouw van 22 herenhuizen aan de Schoorlaan in Leidschendam. Op Facebook merkt een lezer op dat er weer geen sprake is van sociale woningbouw. VVD-kopstuk Bart Eleveld dient de lezer van repliek door te melden dat alle geplande sociale woningbouw in het Damcentrum al gebouwd is tijdens de crisis. Met andere woorden de lezer moet niet zo zeuren? Is dat niet wat het raadslid eigenlijk zegt? Ik denk van wel.

De liberaal weet waarschijnlijk ook dat er een schreeuwend tekort is aan betaalbare woningen, en dat de opmerking van de lezer gericht is op dit grote probleem dat zowel maatschappelijk en voor mensen persoonlijk grote negatieve gevolgen heeft. De opmerking van de lezer is een duidelijke schreeuw om dit probleem aanhangig te maken: de bevolking heeft behoefte aan betaalbare woningen, in het Damcentrum en elders in de gemeente.

Eleveld lijkt dit niet te begrijpen en refereert aan één of ander plan dat er blijkbaar voor het Damcentrum is. Dergelijke plannen worden gekenmerkt door tussentijdse aanpassingen, maar los daarvan, als dit plan niet voorziet in de behoefte aan betaalbare woningen dan deugt het plan misschien niet.

Als politicus hoor je tussen de regels door te kunnen lezen en hoor je te weten wat er in de samenleving speelt, net zoals een goed ondernemer weet wat er op de markt en binnen zijn klantenkring speelt. Met zijn reactie op Facebook geeft Eleveld er weinig blijk van de gevolgen van de woningcrisis goed te begrijpen en strijkt hij de mensen die er het hardst door getroffen worden tegen de haren in. Dat is zijn goed recht, het is een vrij land. Maar jammer is het wel want ook voor zijn zo geliefde ondernemers klimaat is huisvesting van de eerste V uit zijn partij een essentieel  ingrediënt.

(naam inzender bij redactie bekend)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter