Mening
Minks wekelijkse column: Doorleven

Gerrit werd 65 en dat moest gevierd met een sjieke receptie, gevolgd door een lopend buffet met pompeus bloemstuk. Vrienden, kennissen en familie kwamen in grote getale bijeen. Gerrits hart maakte een sprongetje toen Marilyn binnenkwam, haar aanwezig zijn was niet zeker, dat deed ze al vanaf de kleuterschool, lokken en afstoten en hij, Jan Lul, trapte er telkens weer in. Ooit hadden ze ‘het’ wel eens gedaan maar al snel was er een ander. Toch kwam ze nu speciaal voor hem, dat kon niet anders.

Ze zag er nog steeds fantastisch uit, zou ze weer eens………ze liep op hem af met in haar kielzog een man die ze voorstelde als Jacques, haar mindfulnesscoach bij wie ze zo’n goed gevoel had. Het zou wel gewoon Sjaak zijn en dat goede gevoel daar kon Gerrit zich, gezien Sjaaks triomfantelijke glimlach, wel iets bij voorstellen. Om zijn nek zat quasinonchalant een damessjaaltje geknoopt en rond zijn pols droeg hij zo’n veter met van die gekleurde houten kralen waarmee hij zich wellicht probeerde te onderscheiden van zijn leeftijdsgenoten, Marilyn gleed er op als een giechelend tienermeisje.

Ondanks Gerrits tegenvaller werd het toch nog gezellig, eenieder was jolig, het buffet, met composterend bestek en borden uit mais, gemaakt om de natuur zo goed als mogelijk te matsen, werd geopend. Deze hoorn des overvloeds werd heimelijk en methodisch afgeroomd. De zalm en paling waren verdwenen eer de helft der genodigden er een glimp van had opgevangen en ogenschijnlijk was het gevogelte al gevlogen voordat de kans van het goed en wel nestelen, tussen kwartelmousse met gekonfijte pruimen, zich had voorgedaan.

En toen, gooide Sjaak roet in het eten, hij werd onwel en belandde met een smak op het glanzend gepolitoerd visgraad parket waar een plasje bloed vanonder zijn hoofd onomstotelijk bewees dat het ernst was. Marilyn gilde wel erg instinctief de boel bij elkaar voor iemand waar ze alleen maar een goed gevoel bij had, Gerrits hoop vlamde op. Reikhalzend verdrongen de genodigden zich sensatie ziek rond de gevloerde senior charlatan, de zaalchef maakte ruimte en greep deze unieke kans om zijn EHBO-diploma te verzilveren (wordt vervolgt).

(Tekst: Mink Out. Meer: www.conck.nl . Schilderij: Moe zijn. Hans Andersen Brendekilde. 1857-1942)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter