Nieuws
Voetbalweekeinde vooraf

Na twee verbrokkelde weekeinden mogen alle vijf lokale voetbalclubs weer allemaal aan de bak voor een competitieduel.

Zaterdag eersteklasser Forum Sport ontvangt Die Haghe. De bezoekers staan derde met 29 punten en een doelsaldo van +13. Uit de laatste vijf wedstrijden werden dertien punten gehaald. De thuisploeg bivakkeert op een zevende stek met 22 punten en een doelsaldo van +1. In de laatste vijf wedstrijden konden zes punten worden bijgeschreven. Uit won Forum Sport bij Die Haghe met 2-3 maar toen was de tegenstander nog in slechte doen. Die Haghe is overigens uit beter dan thuis. Op vreemde bodem werden 16 punten gepakt, op eigen veld 13. Forum Sport wist maar de helft van de thuisduels in winst om te zetten. Aftrap: 14.30 uur.

Vierdeklasser SEV moet zich opmaken voor een topduel in Den Haag: uit bij GDA, de nummer twee in de stand. De Leidschendammers zelf staan vijfde. Het onderlinge puntenverschil bedraagt vijf. Bij de doelsaldi is het krachtsverschil veel duidelijker: GDA +44, SEV +9. GDA heeft de sterkste verdediging in deze klasse. Men incasseerde pas 12 tegentreffers in zestien duels waarvan 3 tegengoals op eigen veld. Thuis werd maar één keer verloren. De vorm van beide teams is gelijk: 12 punten uit de laatste vijf wedstrijden. SEV won vier van de acht uitwedstrijden die er toen nu toe werden afgewerkt. In Leidschendam werd het overigens 2-1 voor de groenwitten. Aftrap: 14.30 uur.

Op zondag treedt hoofdklasser RKAVV in Leidschendam aan tegen de VV Hoogeveen, de ploeg waar men uit 2-2 tegen speelde. Het is een strijd tussen de nummers 3 (RKAVV) en 4. RKAVV heeft één punt meer maar ook twee wedstrijden meer afgewerkt dan de VV Hoogeveen. Thuis is RKAVV de sterkste van alle ploegen in de hoofdklasse: 23 punten gingen in de knip. Eén keer ging een bezoekende ploeg met 3 punten weg uit Leidschendam. RKAVV verloor voor het laatst op 28 november 2019 een competitieduel. Toen ging men uit bij HBS met 3-0 ten onder. De VV Hoogeveen staat in uitwedstrijden overigens zijn mannetje. In tien duels werden 17 punten gepakt. Aftrap: 14.30 uur.

De VV Wilhelmus ontvangt in Voorburg ASC uit Oegstgeest. Tegen dat team wonnen de Voorburgers de tot drie keer op de kalender verschenen uitwedstrijd met 1-2. Het is een strijd van de nummers 7 tegen 9 (ASC). Het onderlinge verschil is vijf punten waarbij de bezoekers wel een duel minder afwerkten. De doelsaldi van de twee teams zijn beiden negatief al is dat van ASC wat negatiever: -6 versus -15. Qua vorm staan de lokale Wespen er iets beter op: 9 uit 5 tegen 6 uit 5 bij de bezoekers. Op eigen veld hebben de mannen van Wilhelmus nog wel problemen de drie punten in huis te houden. Dat lukte maar in 3 van de 8 wedstrijden in Voorburg. Aftrap: 14.00 uur

In de derde klasse gaat Stompwijk’92 naar VV HWD in Rotterdam. Een echt degradatieduel want het gaat om een strijd tussen de nummers 12 (HWD) en 10 (Stompwijk’92). HWD pakte tot nu toe twaalf punten, de bezoekers vijf meer. Die hebben de laatste drie wedstrijden ook niet meer verloren. In Stompwijk was men HWD ook de baas: 3-2. Er is echter nog een andere statistiek die op een spannend duel wijst: HWD won op eigen veld dit seizoen pas één keer; Stompwijk’92 won pas één duel op vreemde bodem. Aftrap: 14.00 uur.