Nieuws
Voetbalweekeinde: zaterdag 4, zondag negen

Opnieuw een weekeinde zonder nederlaag voor de lokale voetbalploegen. Alleen SEV kon geen drie punten vergaren. Forum Sport (zaterdag), RKAVV, Wilhelmus en Stompwijk’92 (allen zondag) wel.

Forum Sport – Die Haghe 2 – 0

In de 19e minuut een lange pass vanuit de achterhoede op de diepgaande nr. 10 Tom Bijen. Hij nam de bal keurig aan, omspeelde keeper Bas Drost en schoot beheerst binnen. 1-0. Forum Sport bleef daarna aanvallen en kreeg diverse kansen. In de 32e minuut een hoge bal in de zestien die door Tom Bijen werd omgezet  2-0.

Forum Sport ging voor meer en wilde de wedstrijd definitief op slot gooien. Het lukte bijna. De goed leidende scheidsrechter Hans Spaans wees naar de stip toen Edoardo Saurwalt onreglementair werd gestopt in het strafschopgebied. Na felle protesten van de Die Haghe-verdedigers, die naar het vlagsignaal van de grensrechter verwezen, werd de de strafschop geannuleerd vanwege buitenspel.

Na rust was het een wedstrijd met matig voetbal. Die Haghe probeerde wel wat terug te doen maar het lukte niet echt en na circa 15 minuten werd het een saaie partij voetbal. Aan de stand veranderde dan ook niets meer.

Overige uitslagen:

GDA – SEV 1 – 1 (30e 1-0, 80e 1-1 eigen goal GDA)

RKAVV – VV Hoogeveen 4 – 1 (23e 1-0 Peter Lomonaco, 45e 1-1, 45+1 2-1 Jeremy van Lochem, 47e 3-1 Lovette Felicia, 85e 4-1 Zakaria Amrani)

VV Wilhelmus – ASC 3 – 1 (9e 1-0 Cedric Aké, 45e 2-0 Carlo Goedhart, 54e 2-1, 70e 3-1 Jake Smart)

VV HWD – Stompwijk’92 1 – 3 (33e 0-1 Bart van Boggelen, 40e 1-1, 52e 1-2 Nick Ammerlaan penalty, 64e 1-3 Rick den Haan)