Activiteiten
Speurtocht en orgel draaien bij Molen de Vlieger

Molen de Vlieger in Voorburg biedt tijdens de Museumnacht Kids op zaterdag 14 maart een aantal leuke activiteiten. Van 17.00 tot 22.00 uur is er een speurtocht door de molen en kunnen de kinderen een draaiorgel diploma halen.

Onder het moto ‘Zoek de mol’ is er voor kinderen van 6 tot 8 jaar een speurtocht. Op verschikkende plaatsen in de molen zijn diertjes en poppetjes verstopt. Wie ze vindt krijgt een leuke verrassing. Ook voor de grotere kinderen is er een speurtocht, waarbij meteen wat wordt geleerd over de werking van de poldermolen.

Tussen 17.00 en 21.00 uur staat er een heus Aapjesorgel bij de molen aan het Essepad. De orgelvrouw speelt de leukste muziek. En de kinderen mogen ook zelf het orgel draaien. Wie dat goed doet, krijgt een heus draaiorgeldiploma.

De Museumnacht Kids wordt in de gehele regio gehouden. In Leidschendam-Voorburg doen ook Huygens Hofwijck en Museum Swaensteyn mee. Een antieke HTM bus zorgt voor gratis vervoer tussen de musea en de molen.