Activiteiten
Deelnemers Voorburgse Popprijs bekend

De zes bands die gaan strijden om de Voorburgse Popprijs 2020 zijn bekend. Zij treden allemaal op zaterdag 21 maart in het Voorburgse Theater Ludens op. De avond start om 20.00 uur. Na afloop wordt de winnaar bekend gemaakt. De hoofdprijs is een optreden op het hoofdpodium van het Strandwalfestival in Rijswijk in september alsmede een geldprijs van 1000 euro.

De zes zijn:

– The Sin Bin uit Den Haag. De vier mans band speelt een mix van pop, hardcore Indie en punk. In oktober 2019 bracht men een eerste single uit onder de titel ‘Saying’,

– Last Decade uit Delft. De vijf mans formatie speelt een mengsel van Rock, pop met een vleugje funk her en der. Er is al een EP uitgebracht onder de titel ‘Bigger Than Us’ en een eigen geschreven album ‘Come & Go’. De band bestaat uit zangeres Margot Kulik, gitarist Stijn de Koning, slaggitarist/ trompettist Ruben van der Kleij, toetsenist Jeffrey van der Knaap, bassist Stijn Landzaat en drummer Wesley Mooiman,

– Mister Pretty uit Voorburg. Met drie man brengt men alternatieve rock, Indie en garage. In mei 2014 presenteerde de band een titelloze debuut EP. In 2019 stond men op het Cultureel zomerfestival in Voorburg. Nu wordt gewerkt aan de volgende EP die dit jaar moet uitkomen. Met Mister Pretty en eerdere bands staan Rob Prins (zang en gitaar), Micha Winter (achtergrondzang en drums) en Sander Balkenende (achtergrondzang en bas) al ruim 25 jaar met elkaar op het podium,

– James Burki uit Den Haag. Een vijf mans band die authentieke Indiepop brengt met een vleugje jaren tachtig sound. In de zomer van 2018 lanceerde de band zijn debuut EP. Begin dit jaar volgt een album. De band speelde al op Parkpop.

– Capibara uit Den Haag. Met drie man wordt slackerrock ten gehore gebracht, gemixed met indierock, noiserock en dansbare punk. Alhoewel deze band nog niet zo heel lang bestaat (1,5 jaar) zijn de leden geen nieuwe gezichten in de scene. Bram (bassist) en Wouter (zang/gitaar) spelen al zo’n 5+ jaar samen, en Bram en Sam (drums) kennen elkaar al sinds hun jeugd. In 2017 bracht de band een EP uit,

– Inside Electron uit Den Haag. Dit kwartet muzikanten brengt alternatieve rock. De debuut-EP van eind 2019 heette ‘Favourite Dream’.

De bands spelen elk ongeveer een kwartier. Fans en ander publiek zijn welkom. Toegangsprijs is twee euro.