Activiteiten
Ouderen bewegen door wekelijkse lessen in De Mantel

Ademhaling, krachtoefeningen en balansoefeningen. Drie verschillende onderdelen die bij de les Bewegen voor Ouderen centraal staan. De beweegcoach besteedt bij iedere individu aandacht aan onder anderen valpreventie maar ook oefeningen voor het gehele lichaam. Van krachtoefeningen tot conditie tot balans. Alles komt aan bod. Iedere vrijdagmiddag om 14:00 uur staat een tiental ouderen klaar samen om in het Florence Woonzorgcentrum de Mantel te bewegen.

Bewegen voor Ouderen is een beweegactiviteit speciaal ontworpen voor thuiswonende senioren. Samen doen de ouderen sport & spel oefeningen op een stoel, maar ook staand. De activiteit wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Iedereen doet mee op zijn of haar niveau. Beweegcoach Eveliene zorgt voor de juiste sfeer en verbindt de verschillende ouderen. Het is een plek voor beweging maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. Na de activiteit praten de ouderen nog na.

Geïnteresseerd in een proefles? Iedere vrijdagmiddag van 14:00 tot 14:45 uur komen ouderen samen in het Florence woonzorgcentrum de Mantel, Klaverweide 54 in Voorburg.  De eerste les is gratis. Voor meer informatie neem contact op met Eveliene Annink, e.annink@sportiefplus.nl  Sportief Plus is onderdeel van Sportief Besteed Groep, de stichting die door de kracht van beweging mensen, diensten en organisaties verbind met elkaar.