Zou die Rutte het nou wel of niet goed doen, geen flauw idee, hij probeert wel de economie op gang te houden en heeft ‘zijn volk’ volgens mij genoeg lief om het beste met ze voor te hebben. Vanmiddag na mijn weekend (dinsdag en woensdag) open ik het café, heb medicinale alcohol en glycerine gekocht, je moet toch wat om je klanten/gasten/mensen te beschermen. Een lullig pompflesje naast de ingang met wat papieren handdoekjes, ik voel me een prutser maar doe mijn best, een goed gebaar, we zien het wel.

Dacht ik mazzel te hebben gehad tijdens mijn nu 63 jarig leven. Hooguit de dreiging van een atoomaanval in mijn jeugd, Srebrenica waar slechts een aantal dappere Hollandse krijgers last van hebben. Ook nog een kredietcrisis uit een wat recentere periode, maar dan nu, ineens schrik ik op van een virus dat mijn semi-gezapig leven bedreigt.

Zit wat uren alleen aan de bar met een paar bakken heerlijke koffie en luister het nieuws, de moed zakt in mijn schoenen, er zal wel niemand komen, allemaal bang voor elkaar. Kan beter de boel sluiten, wat doe ik hier, ik zit voor Jan Lul. De deur gaat open en daar komen de eersten onverwacht toch nog binnen. ,,Is het hier altijd zo stil?” ,,Neen, alleen nu met dat virus!!” Weer gaat de deur open, eten en drinken, dat schiet lekker op, werk me rot, de zaak loopt redelijk vol. Ik tap, kook, bak en was af. Best avondje, voor vandaag is het goed.

Zit uiteindelijk met wat gezellige drinkers aan de bar, neem ook een pilsje, goed gesprek, gulle lach, begripvolle blik, heerlijke gasten, mijn God wat hou ik van dit vak en deze mensen. Met het oog op morgen staat aan: De Horeca in België wordt gesloten, kan hier ook zomaar gebeuren, shit, ik heb feestjes en een pubquiz op de agenda staan, dat laat de kachel normaal branden, het zal toch niet!!

Het noodplan ligt klaar, als ik dicht moet ga ik eerder klussen dan gepland, de rookruimte moet eruit, de bar anders, maak van de nood maar een deugd …….wel erg onzeker, maar voor wie ook eigenlijk niet!!!

(Tekst: Mink Out. Meer: www.conck.nl)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter