Scholen in het voortgezet onderwijs gaan weer open. Dat gebeurt echter alleen voor leerlingen in de hoogste klassen die voor hun eindexamen zitten. Op die manier moeten zij in staat worden gesteld hun diploma te halen.

Het kabinet heeft een pakket maatregelen afgekondigd om ondernemers, inclusief zzp’ers, door de coronacrisis te helpen. Zie deze link https://www.nu.nl/coronavirus/6038328/noodpakket-zzpers-krijgen-uitkering-en-4000-euro-voor-ondernemers.html

IKEA Delft is net als alle andere vestigingen in Nederland gesloten. Ook de Bijenkorf in Den Haag is dicht. Datzelfde geldt voor KPN-winkels. Bol.com heeft de dienstverlening aangepast. Er wordt voorrang gegeven aan de artikelen die nu het hardst nodig zijn. Bezorgers zullen bestellingen voor de deur neerzetten om persoonlijk contact te vermijden.

De NS halveert met ingang van zaterdag het aantal treinen maar garandeert dat er minstens eens per uur nog een trein rijdt. De intercity’s in de Randstad worden vervangen door sprinters. Die rijden eens per half uur.

De rijexamens zijn door het CBR tot nader order geschrapt. De politie heeft laten weten alleen nog aanhoudingen te verrichten bij ernstige feiten.

De Raad van Kerken organiseert vandaag een Dag van nationaal gebed. Gelovigen worden opgeroepen om te bidden om 09.00, 12.00 en 15.00 uur. Dat moet men dan wel zelf doen want de kerken zijn dicht. Tussen 19.00 en 19.15 zullen de kerkklokken luiden als teken van hoop en troost.

De voedselbanken zijn door de coronacrisis ook in problemen gekomen. Het aantal vrijwilligers is sterk gedaald. De kans bestaat dat de voedselbanken daardoor de deuren moeten sluiten.

Minister Ingrid van Engelshoven heeft de houders van kaartjes voor culturele evenementen die zijn afgelast vanwege het coronavirus opgeroepen hun geld niet terug te vragen. Dit als steun voor de culturele instellingen die nu 60 tot 100 miljoen euro per week aan inkomsten missen.

ZIEKENHUIZEN

Bezoekregeling ziekenhuizen Antoniushove, Bronovo, Westeinde tijdens #coronavirus: om patiënten en medewerkers te beschermen, ontvangen we maximaal twee bezoekers per patiënt per dag. Patiënten op de polikliniek en Spoedeisende Hulp mogen maximaal één begeleider meenemen. Om vervelende situaties te voorkomen, vragen we iedereen het toegestane bezoek goed af te stemmen met alle naasten. Tip voor patiënten met één begeleider: neem het gesprek op met je mobiel of vraag een naaste om in te bellen.

PROTESTANTSE GEMEENTE

In ieder geval tot 5 april zal er iedere zondag om 10.00 uur via www.kerkomroep.nl een kerkdienst (zonder kerkgangers) te volgen zijn vanuit de Oude Kerk waarin een van de eigen predikanten voorgaat. Hier zullen ook mededelingen worden gedaan over geboorte, overlijden, ziekte of praktische zaken. Verzoeken tot voorbede kan men mailen aan de predikanten of uw ouderling.

Overige activiteiten en samenkomsten door de week vervallen. Iedere werkdag is de Oude Kerk open voor stilte en gebed (met inachtneming van sociale hygiëne voorschriften en onder voorbehoud van nieuwe regelgeving). Er is gelegenheid een kaarsje aan te steken of een voorbede op te schrijven.

Huisbezoek van of een telefoongesprek met ouderling of predikant blijft – wat betreft huisbezoek zo lang de richtlijnen van de overheid dat toestaan – mogelijk. De ouderlingen zijn bezig een telefooncirkel op te zetten voor hen die nu niet de deur uit kunnen of durven. Vindt u het fijn om zo nu en dan gebeld te worden, of vindt u het leuk om iemand anders op te vrolijken met een telefoontje? Dan kunt u dit doorgeven aan Els Schippers ( elsschippers@hotmail.com) Als u praktische hulp nodig heeft of graag iemand anders wilt helpen, neem dan contact op met diaken Cor Hoek  (chhoek@ziggo.nl )

ANWB

De Wegenwacht en onze Alarmcentrale blijven 24 uur per dag beschikbaar voor hulp bij pech en als u strandt in het buitenland. Ook de ANWB-winkels blijven vooralsnog open. Via het  Leden Service Center en anwb.nl/corona probeert de organisatie de leden zo goed mogelijk te informeren.

Bij ANWB Reizen en bij ANWB Verzekeren komen veel vragen, op het gebied van geboekte reizen en onze reis- en annuleringsverzekeringen. Door de uitzonderlijke situatie zijn die vragen veelal ingewikkelder dan normaal, waardoor het ook wat langer kan duren voordat er een antwoord is.

WESTVLIET

,,We kunnen ons voorstellen dat je de komende periode ook vanuit je eigen huis wilt kunnen sporten. Daarom bieden we exclusief aan onze leden gratis ‘HOW at home’ aan! Zo kun jij je workouts vanuit huis voortzetten! Wat is HOW at Home?HOW at Home is een digitale omgeving waarin lessen van BRN®, XCORE® en LXR® staan. Dit betekent dat jij op welke locatie dan ook lessen kunt volgen. Het enige wat je nodig hebt is een scherm, internetverbinding, koptelefoon of speakers en natuurlijk de juiste sportmaterialen. De workouts die je GRATIS kunt volgen zijn: BRN® (15 min. / 30 min. / 45 min.); XCORE® (15 min. / 30 min.); LXR® strength (15 min. / 30 min.); LXR® mobility (15 min.)”

MEDIAMARKT

,,Aangepaste openingstijden: Vanaf dinsdag 17 maart gelden er aangepaste openingstijden voor alle 50 MediaMarkt-winkels. Hierbij  de nieuwe openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur; Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Ook kun je jouw product(en) onlinebestellen en afhalen in een winkel bij jou in de buurt. Kun of wil je momenteel liever niet naar een winkel toe? Dan bezorgen we je bestelling uiteraard gewoon thuis. Afgelopen week hebben wij gezien dat bepaalde producten meer worden verkocht dan normaal. Dit zijn voornamelijk thuiswerk- en keukengerelateerde producten, zoals monitoren, toetsenborden en broodmachines. In ons magazijn hebben wij voldoende voorraad liggen. Op onze website hebben we een speciale pagina voor thuiswerkoplossingen <https://www.mediamarkt.nl/nl/category/_thuiskantoor-inrichten-758019.html? rbtc=ema|pai|20200317regular~service~corona~thuiskantoor||p|regularwk12|>  ingericht.”

WE FASHION

,,Onze deuren zijn met ingang van dinsdag 17 maart open tussen 13.00 en 17.00 uur op maandag t/m vrijdag (en zondag). Op zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur. Voorlopig zijn we tijdens de koopavonden gesloten.”

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com