Nieuws
Half miljoen voor onderzoeken nieuwe Vlietbrug

Sinds 2014 hebben de opeenvolgende college’s van B&W al 546.000 euro uitgegeven aan onderzoeken naar een nieuwe brug over de Vliet in Leidschendam. Het betrof zeven onderzoeken die allemaal door externe bureau’s werden uitgevoerd.

Dat heeft wethouder Juliette Bouw (CDA) het GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk laten weten in antwoorden op vragen. Tussen 2014 en 2018 ging er 391.000 euro op aan de onderzoeken; onder de huidige coalitie tot nu toe 155.000 euro. Of de genoemde bedragen in- of exclusief btw zijn, meldt de wethouder niet.

De wethouder zwijgt over een onderzoek inzake het effect van de eventuele brugbouw op de stikstofneerslag in natuurgebieden. Medio januari liet ze de gemeenteraad weten dat dat onderzoek werd gedaan. De resultaten zouden een week later bekend worden. De gemeenteraad heeft echter niets meer ontvangen.

Bouw rept wel over ‘een aantal aanvullende vragen’ die bij één of meer onderzoeksbureau’s zijn uitgezet. Die kosten komen nog bovenop de genoemde 546.000 euro.

De wethouder laat tevens weten dat de inzet van ambtenaren inzake het ‘brugdossier’ sinds het aantreden van de huidige coalitie, medio 2018, ongeveer 335.000 euro heeft gekost. Welke kosten dat zijn, geeft Bouw niet aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com