Nieuws
Borden tegen sporten op voetbalpark

De gemeente heeft bij het gemeentelijke voetbalpark ‘t Loo aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg, thuishaven van Forum Sport, borden opgehangen om aan te geven dat de velden in tijden van corona niet gebruikt mogen worden. Dat gebeurde nadat was gebleken dat het voetbalpark dinsdag gewoon open was. Er voetbalden tientallen jongeren. Dat was ook maandag al zo.

De KNVB verkondigde eerder de sluiting van alle accommodaties vanwege het Corona virus. Op het terrein zit ook een vestiging van mbo Rijnland, maar die school is sinds afgelopen weekeinde vanwege het virus gesloten. Bij de kinderopvang ZieZoo die eveneens binnen de poorten van het sportpark een vestiging heeft, is geen activiteit waarneembaar. Het Sociaal Servicepunt op het terrein is gesloten.

Volgens de gemeente is ondanks het sluiten van de hekken niet te voorkomen dat jongeren toch op het sportpark gaan voetballen. Daarnaast is ZieZoo ‘van tijd tot tijd’ noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen.