Nieuws
Eén aangifte wegens schade jaarwisseling

De gemeente heeft één aangifte gedaan wegens schade in de openbare ruimte gerelateerd aan de jaarwisseling. Dat gebeurde omdat de daders bekend waren bij de politie.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar, VVD-gemeenteraadslid Ole Heil laten weten in antwoorden op vragen. ‘In de meeste gevallen is het heel moeilijk om schade te linken aan specifieke personen en daardoor is schadeverhaal vaak onmogelijk’, aldus de burgemeester.

De gemeente heeft geen informatie over het aantal waarschuwingen of boetes dat de politie rond de jaarwisseling heeft uitgedeeld vanwege vuurwerk. Over eventuele strafzaken is ook niets bekend.

Er is ook geen registratie van het aantal keren dat de dienst handhaving optrad bij gebruik van op zich legaal vuurwerk. Informatie over incidenten met legaal vuurwerk is ook niet beschikbaar.

Wat er aan vuurwerk binnen de gemeente is verkocht, weet de burgemeester ook niet. Er waren vijf verkooppunten. Die mochten met z’n allen 28.000 kilo vuurwerk opslaan.

In hoeverre er bij de 52 branden in de gemeente die rond de jaarwisseling werden gesticht legaal vuurwerk in het spel was, kan de burgemeester ook niet vertellen omdat er geen gegevens over zijn.

Bij de gemeentelijke dienst handhaving waren er op 31 december tot zes uur ‘s avonds tien mensen in dienst. Bij de Brandweer overdag tien mensen; van 19:00 uur t/m 07:30 uur 16 personen. Bij de Politie waren in de vroege dienst 5 medewerkers in dienst; in de late dienst 6 medewerkers en één Hoofd Officier van Justitie. In de nachtdienst 8 medewerkers binnen en 20 mensen in buitendienst.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com