Jeugdartsen van CJG Den Haag adviseren ouders om vooral naar het consultatiebureau te komen voor de vaccinaties. Dat geldt specifiek voor kinderen tot en met 14 maanden. Ouders zeggen hun afspraken af uit angst voor besmetting met het coronavirus. Dat is volgens de jeugdartsen niet nodig. Afspraken worden gespreid, zodat het in de wachtkamers heel rustig blijft en mensen op voldoende afstand van elkaar blijven.

,,Die vaccinaties zijn ontzettend belangrijk. Alleen zo zorgen we ervoor dat ziekten als mazelen en kinkhoest niet kunnen uitbreken”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid). Zij bracht woensdagochtend een bezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin in Escamp. Daar sprak Kavita Parbhudayal met jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen over de vaccinaties van jonge kinderen.

Het inenten van jonge kinderen blijft heel belangrijk. Zeg alleen je afspraak af als jij (of je kind) ziek bent of klachten hebt als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, zo luidt het CJG-advies. Zie voor veelgestelde vragen ook de website van Centrum voor Jeugd en Gezin Den Haag: https://www.cjgdenhaag.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com