Nieuws
Nicolaas Beetslaan moet fietsstraat worden

De Nicolaas Beetslaan in Voorburg moet zo snel mogelijk omgevormd worden tot een fietsstraat (velostrada). Dat heeft De Fietsersbond afdeling Leidschendam–Voorburg per brief aan de gemeente en aan de provincie Zuid-Holland gevraagd.

Volgens het provinciaal bestuur is financiële steun alleen mogelijk als er een concreet plan ligt. Dat is er echter nog niet. De gemeente zal dat eerst moeten presenteren. Bovendien is er afstemming met de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) nodig. Dat heeft een eigen programma om hoogwaardige snelfietsroutes te ontwikkelen.

Al eerder werd bekend dat de gemeente Den Haag een fietsbrug wil aanleggen vanaf de Binckhorst over de treinrails en de Utrechtsebaan heen naar de Van Alphenstraat in Voorburg. Die straat zou een fietsstraat moeten worden.

De Nicolaas Beetslaan is daar een verlengde van. Er zijn ook al plannen om een fietstunnel te maken onder de sporen van NS en RandstadRail door naar de zogenoemde Schipholboog. Dat is al een fietspad. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com