Nieuws
VCC in onzekerheid

Cricketvereniging VCC verkeert in onzekerheid nu het coronavirus om zich heen grijpt. Formeel zou het cricketseizoen op 2 mei moeten starten, maar of dit gebeurt is onduidelijk. Daarnaast zit VCC met het probleem dat sommige teams op de terreinen van voetbalclub VV Wilhelmus actief zijn. Aangezien ook de voetbalcompetitie stil ligt kan het betekenen dat die velden straks niet beschikbaar zijn.

Richard de Lange van VCC: ,,Er is op dit moment nog weinig te zeggen over de afloop van het voetbalseizoen, dan wel de start van het cricketseizoen. En als er al gecricket wordt is het maar de vraag of er een volledige competitie wordt gespeeld. De cricketbond heeft al aangekondigd dat teams dit jaar vanuit geen enkele klasse kunnen promoveren of degraderen.’’

,,De relatie met Wilhelmus is uitstekend en we proberen elkaar optimaal te informeren en zo veel mogelijk speelgelegenheid te geven. Zo spelen wij niet alleen al jaren op hun velden, in de herfst hebben de mini’s van Wilhelmus ook op ons crickethoofdveld gespeeld. Dat goede overleg zetten we ongetwijfeld voort. En daar zullen de belangen af en toe botsen. Maar ik denk dat alle partijen de betrekkelijkheid er in of na de huidige crisis ook wel van inzien en we zijn ervan overtuigd dat we een goed compromis kunnen vinden.’’

,,Daar hoort voor ons ook een verkenning van alternatieve speelmogelijkheden bij. We waren daarvoor al in overleg met de beheersstichtingen en de gemeente, want we hebben dit jaar 1 extra team in de seniorencompetitie ingeschreven, omdat we in de winter een gestage toestroom van nieuwe leden hebben gezien.’’

De nationale cricketbond KNCB meldt: ‘De wedstrijdschema’s liggen klaar voor het geval het seizoen begin mei, zoals gepland, kan starten en de velden vanaf dat moment beschikbaar zijn voor cricket. Mocht het seizoen worden ingekort, dan zal de insteek van de KNCB zijn om zoveel mogelijk teams zoveel mogelijk cricket te laten spelen. Momenteel wordt gewerkt aan verschillende scenario’s. De kans is groot dat het seizoen 2020 er voor iedereen anders uit komt te zien’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com