Nieuws
GBLV wil noodfonds voor sport en cultuur

GBLV wil dat de gemeente een lokaal noodfonds voor sport en cultuur instelt. Het noodfonds is bedoeld om ook voor sportverenigingen en verenigingen en stichtingen op het gebied van kunst en cultuur een financieel vangnet te bieden voor de coronacrisis.

GBLV-fractievoorzitter Frank Rozenberg: ,,Voor allerlei verenigingen en stichtingen in onze gemeente op het gebied van sport, kunst en cultuur zal de corona crisis impact hebben. Denk bijvoorbeeld aan verminderde kantine-opbrengsten, sponsorgelden, contributies of entreegelden. Het zou erg jammer zijn als verenigingen en stichtingen in zwaar weer terecht komen door deze crisis. Vandaar dat GBLV pleit om een lokaal Noodfonds sport en cultuur in te stellen.”

Het is voor GBLV nadrukkelijk een noodfonds. ,,Er moet natuurlijk wel sprake zijn van een situatie waar verenigingen of stichtingen duidelijk in de problemen komen door de gevolgen van de corona crisis. Ook moet er geen andere voorziening zijn waarop men kan terugvallen”, aldus Rozenberg.

Qua hoogte van het noodfonds denkt GBLV aan 750.000 euro tot en met eind 2021, te dekken uit de financiële reserve van de gemeente. Rozenberg: ,,Of dit bedrag veel te hoog is of te laag is, kunnen we nu niet zeggen. Er kan zoals aangegeven niet zomaar een beroep op het fonds worden gedaan. Het fonds mag wat ons betreft ook ruimer worden gebruikt. Als de scoutingclubs of andere lokale vrijwilligersorganisaties in de knel komen door de corona crisis laten we dan kijken wat we kunnen doen. GBLV wil dat de gemeente een duidelijk signaal afgeeft dat we verenigingen en stichtingen in onze gemeente tijdens de coronacrisis steunen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com