Voetbalvereniging Forum Sport distantieert zich van de mensen die afgelopen weekend massaal van sportpark ’t Loo gebruik maakten. In een verklaring zegt het bestuur dat men zelfs voor duizenden euro’s  schade aan de gebouwen heeft toegebracht. En wijst erop dat de gemeente eigenaar van de velden is:

,,Het clubhuis van Forum Sport is gesloten en ook het Sportpark ’t Loo is gesloten. Alleen medewerkers van de Stichting ZieZoo en een enkeling van Forum Sport (schoonmaak en verenigingsmanagement) hebben toegang. Hoe vervelend is het dan dat er berichten in de media verschijnen en omwonenden ons bellen met de mededeling dat er volop gevoetbald wordt op Sportpark ’t Loo. Dit is absoluut niet wat wij als vereniging willen. Ouders en kinderen klommen over de gesloten hekken….! En het bleef niet bij het ongeoorloofd betreden van de sportvelden. We hebben ook geconstateerd dat er vernielingen zijn aangericht aan de toegangsdeuren van onze materiaal ruimtes en aan de hekken bij de ingang. Schade loopt in de duizenden euro’s. Ook werd er enorm veel afval achtergelaten op de velden.

Forum Sport doet wat het kan: Naast publicaties op de website, het toezien op het sluiten van de toegangshekken, borden op de hekken met waarschuwingen van de gemeente Leidschendam Voorburg (die weer werden vernield en weggegooid) hebben de Forum Sport mensen die op het complex aanwezig waren ook veelvuldig de kinderen en ouders(!) die op het complex waren weggestuurd. Met vele verwensingen als antwoord en slechts heel even resultaat. We hebben van de gemeente begrepen dat dit ook op andere sportcomplexen in de gemeente het geval is. Ouders van kinderen hebben in dit geval niet de verantwoordelijkheid genomen de kinderen erop te wijzen dat het niet mag en kan. Erger nog: ouders gingen gezellig meevoetballen.

Het sportpark is van de gemeente. Forum Sport huurt de velden. Natuurlijk proberen we ervoor te zorgen dat er niemand op de velden komt (zie uitleg boven) en we zijn in contact getreden met de gemeente. Wat te doen? De dringende oproep op gezond verstand van mensen: verbied je kinderen over hekken te klimmen of op andere manier complex te betreden. Het had geen effect.

Vanaf nu verscherpte controle en handhaving. Na de door de regering aangekondigde verscherpte maatregelen van gisteravond heeft het college van B&W van de gemeente Leidschendam Voorburg besloten om alle sportcomplexen, waaronder sportpark ’t Loo, aan te merken als speciale locatie die zijn afgesloten en waar strenge handhaving geldt inclusief het opleggen van boetes die kunnen oplopen tot 400 euro per persoon. De politie gaat streng controleren. Niet eerst waarschuwen maar gelijk op de bon!

Even voetballen op de velden van Forum Sport wordt dus een duur grapje. Wij vertrouwen erop dat deze info benadrukt dat het bestuur van Forum Sport haar verantwoordelijkheid heeft genomen.En wij  gaan ervan uit dat u dat ook doet. We moeten dit immers samen doen.”

De gemeente reageert: ‘De sportparken zijn al gesloten en dat blijven ze, in ieder geval tot 1 juni 2020. Op sommige sportterreinen zit ook een kinderopvang. Daarnaast worden er nog onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Alle beheerders en mensen die een sleutel hebben, weten dat zij het hek dicht moeten doen, ook gedurende het uitvoeren van werkzaamheden. Handhaving doet de uiterste best overal te controleren, maar door de aangescherpte maatregelen van gister is hun inzet op heel veel plekken nodig. Juist om deze reden wordt er door de overheid een dringend beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com