Activiteiten
Interactieve beweeglessen voor ouderen

Stoelgym, Bewegen op muziek en Balanstrainingen voor senioren. Dit zijn verschillende lessen die helaas nu niet door kunnen gaan door het coronavirus. Dit betekent dat veel ouderen  thuis zitten zonder beweging en contactmomenten. Hier heeft Sportief Plus een oplossing voor bedacht. Vanaf  vandaag, woensdag 25 maart,  komen er vier digitale interactieve beweeglessen zodat de senioren alsnog thuis kunnen werken aan hun gezondheid en balans.

Sportief Plus lanceert op Facebook en YouTube een reeks met vier verschillende digitale lessen. Op de Facebookpagina Sportief Plus en YouTube kanaal SBG kunnen senioren deze digitale lessen vinden.  ,,Zo heeft iedere oudere, ongeacht het beweegniveau, de mogelijkheid om mee te doen met de videolessen”, zegt Beweegcoach Marloes Koele. ,,Het voelt net alsof je aanwezig bent in een echte les. Ik doe de oefeningen duidelijk voor, geef instructies en moedig de deelnemer natuurlijk aan. Zo blijft de deelnemer gemotiveerd en enthousiast. Het voelt net als een echte les.”

,,Er zijn twee verschillende lessen Stoelgym: Stoelgym en Stoelgym Plus. Tijdens deze lessen worden er oefeningen gedaan voor de spierkracht en lenigheid in alle spiergroepen. Onze les Stoelgym is bedoeld voor senioren die het prettig vinden om te bewegen vanuit de stoel, waarbij het gehele lichaam in beweging komt. Stoelgym Plus is daar in tegen net een stapje intensiever. De oefeningen zijn iets complexer en worden in een iets hoger tempo uitgevoerd. Bij balanstraining staan verschillende balans- en spierversterkende oefeningen voor de benen centraal.”

,,Onze oefeningen worden staand uitgevoerd. Eventueel een steuntje van een stoel is mogelijk. De nadruk van deze les ligt op de kracht in de benen, dit helpt bij het versterken van de balans. Voor de muziek en dansliefhebbers hebben wij de les Bewegen op Muziek. In deze les doen wij, na een goede warming up, verschillende oefeningen voor kracht, balans en coördinatie op muziek.  Ook het aanleren van een echte HipHop choreografie behandelen wij in deze les. Deze hippe les voor senioren kan je zowel staand als vanuit een stoel volgen. Alle oefeningen zijn makkelijk aan te passen naar eigen niveau.”

Wilt u  meedoen met deze digitale lessen maar u komt er niet uit? U kunt bellen naar  projectmanager Robin Hazebroek op het telefoonnummer  06 – 5360 9956. Zij kan u telefonisch begeleiden om de lessen te vinden op Facebook en YouTube. Sportief Plus is onderdeel van Sportief Besteed Groep, dé stichting die door de kracht van beweging mensen, diensten en organisaties met elkaar verbindt. SBG realiseert dé actieve en gezonde samenleving waarin iedereen meedoet.