Vandaag wordt een nieuwe noodverordening coronacrisis van kracht. Deze moet het handhavers en politie mogelijk maken mensen die in te grote groepen bijeen zijn of onvoldoende afstand tot elkaar houden, aan te pakken. Ook krijgt de burgemeester de bevoegdheid parken en andere locaties te sluiten om het samen komen van mensen tegen te gaan.

B&W zullen ook bekend maken welke maatregelen er genomen gaan worden rond de Voorburgse markt, aanstaande zaterdag. Op de markt in Leidschendam waren op dinsdag 24 maart circa 20 foodkramen en één non-foodkraam. De marktkramen waren verder uit elkaar geplaatst en er zijn op de grond lijnen gezet om de marges aan te geven. Twee tot vier handhavers hebben op verschillende tijden op de markt gelopen om bezoekers aan te spreken. Er waren borden geplaatst om de coronaregels aan te geven.

Het aantal aanvragen bij de gemeente voor bijstand aan zelfstandigen (Bbz) is inmiddels opgelopen tot ruim duizend. Om alle aanvragen snel te kunnen afhandelen worden medewerkers van verschillende afdelingen in de gemeentelijke organisatie ingezet. Daarmee kunnen de zelfstandigen één dag na de melding al teruggebeld worden.

Het aantal besmette inwoners van Leidschendam-Voorburg staat nu op 14.

Drogisterijen hanteren, in navolging van de supermarkten, ook het beleid dat er maar één klant per tien vierkante meter winkeloppervlak binnen gelaten wordt. Elke klant moet een winkelmandje hebben.

Woningcorporatie Wooninvest roept huurders die de huur niet meer kunnen betalen omdat zij door de coronacrisis tijdelijk geen of minder werk en dus inkomen hebben, zich te melden om samen een oplossing te zoeken.

Afvalbedrijf Avalex heeft aangekondigd vooralsnog de normale kalender voor het ophalen van afval en grondstoffen te handhaven. Eerder hintte het bedrijf op een vermindering van de dienstverlening vanwege de coronacrisis.

De avond4daagse is inmiddels afgelast. De handbalcompetitie is definitief gestaakt net als de competitie in het tafeltennis.

Het kabinet wil op dinsdag 31 maart beslissen wat te doen met de maatregelen die gelden tot 6 april, zoals het sluiten van de scholen.

HAAGSE MARKT

De Haagse markt  is in de loop van de woensdag gesloten door de gemeente.  Dat kwam omdat het er te druk was. Mogelijk kan de markt vrijdag weer open. Maar dan alleen met kramen die voedingswaar verkopen.

PROEFLOKAAL SIJGJE

U kunt nu ook gerechten warm bij ons afhalen. Zo komen we samen deze moeilijke tijd door. Afhalen is mogelijk tussen 15:00 en 17:00 uur, uiteraard met gepaste afstand. U kunt alleen telefonisch bestellen tussen 10:00 en 16:00 uur via 070-4129268. Betaling graag via pin, tikkie of een envelop met contant geld.

WESTVLIET

Wij zijn heel benieuwd hoe het met u gaat. Uw welzijn is van groot belang, zowel fysiek als mentaal. In deze tijden van social distancing proberen wij als Westvliet ook onze leden op het sociale vlak te ondersteunen. Heb jij behoefte aan een gezellig gesprek of vind je het gewoon leuk om bij te praten met ons? Dat willen wij ook graag. Wij missen jou! Onze eigen receptioniste Paula reikt graag de symbolische hand om samen door deze tijden van Corona te komen.  Paula nodigt je uit om met haar in contact te komen. Wil jij graag in contact komen met Paula, kun je een email sturen naar haar: paula@westvliet.nl  

AFGELASTINGEN

De Keukenhof gaat dit jaar niet meer open. Het varend Corso Westland (2-5 juli) is afgelast. Datzelfde geldt voor de Special Olympics (sportwedstrijden voor mensen met een verstandelijke beperking) die van 12 tot 14 juni in Den Haag zouden plaatsvinden. De Tong Tong-fair die tussen 28 mei en 7 juni gehouden zou worden op het Haagse Malieveld gaat niet door. Gezocht wordt naar een nieuwe datum in het najaar. De Dodenherdenking van 4 mei op de Waalsdorpervlakte is geschrapt.

ADO DEN HAAG

‘Toen ik dinsdag een blik wierp op het veld en de tribunes, bekroop mij een leeg en vreemd gevoel. Het was zo’n moment dat het weer even tot me doordrong. In plaats van de eindsprint die we opnieuw wilden inzetten is het nu al een tijdje stil op de plek waar we zo graag met z’n allen komen. Het is apart, maar wel het enige juiste om te doen. Op dit moment is er namelijk maar één ding belangrijk: de gezondheid van iedereen.

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen, waardoor de wereld op zijn kop staat. Ieders leven ziet er opeens compleet anders uit. De situatie raakt ons diep. Onze gedachten gaan uit naar de families van de mensen die aan het virus zijn overleden. Daarnaast wensen wij de personen die op dit moment te maken hebben met het virus veel kracht en beterschap.

Met de realiteit van nu is het niet voor te stellen dat wij ons een aantal weken geleden nog druk maakten om een vrije trap die wel of niet gegeven werd. Alles wordt in perspectief geplaatst door de zorgen van nu. Met name de zorgen om de gezondheid van je dierbaren en jezelf, maar ook de zorgen om je werk of bedrijf.

Het kan niet vaak genoeg herhaald worden: wees voorzichtig, blijf sterk en zorg goed voor jezelf en je naasten. Blijf oog houden voor de mensen die de hulp het hardst nodig hebben. Volg alle richtlijnen. Bescherm elkaar. Dat past ook bij ADO Den Haag. Onze club staat voor saamhorigheid, verbroedering, warmte en liefde. We delen momenten, maar ook gevoel. We zijn een familie.

Dat zie je ook terug in de hartverwarmende initiatieven voor de mensen die onze samenleving draaiende houden. De manier waarop jullie, onze fans, zich inzetten voor de Haagse gemeenschap is indrukwekkend. Het maakt ons trots. Natuurlijk delen wij de enorme waardering voor het zorgpersoneel en andere vitale beroepen. Van het ziekenhuispersoneel tot thuiszorgmedewerkers, van de brandweer tot de politie: jullie zijn helden.

Het is een onzekere tijd, maar we moeten elkaar er doorheen slepen, zoals dat bij ons past. Want hoewel het nu niet belangrijk is, is het toch een fijne gedachte om ooit weer samen ‘O, O, Den Haag’ te zingen bij de opkomst en met elkaar af te tellen voor het Haags Kwartiertje. Hoelang dat gaat duren en wat de gevolgen zouden zijn voor ADO Den Haag, is nog niet te zeggen. Het kabinet heeft besloten dat er tot 1 juni geen evenementen en bijeenkomsten mogen plaatsvinden, maar deze maatregel is op dit moment nog niet van kracht op het voetbal. Vooralsnog ligt de Eredivisie stil tot 6 april. We verwachten in de aanloop naar deze datum meer duidelijkheid. Uiteraard houden wij je van alles op de hoogte, ook via onze social media.

Wij kijken ernaar uit om, samen met jou, weer te kunnen genieten van alles wat voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder zo mooi maakt. Maar ook tot die tijd zijn wij er voor jou. Zoals jij er ook voor ons bent. Namens ADO Den Haag, Mohammed Hamdi’.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com