Het aantal inwoners van Den Haag zal tussen nu en 2040 met zo’n 100.000 toenemen tot 629.000. Dat betekent ook dat er tussen de 44.000 en 71.000 woningen bij moeten komen. Dat staat in een nieuwe bevolkingsprognose die is opgesteld door de dienst stedelijke ontwikkeling.

De bevolkingstoename zal alleen plaatsvinden als de Randstad aantrekkelijk blijft en de gemeente Den Haag voldoende werkgelegenheid, opleidingen, voorzieningen en woningen in verschillende sectoren biedt.

Er komen volgens de dienst stedelijke ontwikkeling steeds meer éénpersoons huishoudens. De groei van het aantal inwoners met een migratieachtergrond zwakt af. In Leidschenveen en Ypenburg vindt een afname van inwoners plaats. Het aandeel ouderen in de stad zal toenemen van 20 procent nu naar 30 procent in 2040.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com