Nieuws
Sytwendebrug moet weg

B&W gaan ervan uit dat de Sytwendebrug over de Vliet voor voetgangers en fietsers weg moet als er een nieuwe oeververbinding komt de Noordelijke Verbindingsweg en de Nieuwe Havenstraat in Klein Plaspoel Polder (KPP). Met het weghalen van de Sytwendebrug wordt rekening gehouden in het schetsontwerp en de berekeningen voor de eventuele nieuwe oeververbinding.

Dat heeft wethouder Juliette Bouw het GBLV-gemeenteraadslid Marien van Wijk laten weten. Van Wijk wilde een reactie van de wethouder op het bericht dat de provincie Zuid-Holland geen voorstander is van een nieuwe oeververbinding. De wethouder bevestigt dat maar voegt eraan toe dat de provincie dat standpunt alleen heeft vanwege de nabijheid van de Sytwendebrug.

De Sytwendebrug is eigendom van de gemeente. Hij werd in 2002 gelegd op kosten van Stadsgewest Haaglanden. De bouwkosten beliepen 591.000 euro. De brug kan niet geschikt gemaakt worden voor autoverkeer vanwege de Sytwendetunnel die er onder ligt. Het weghalen van de Sytwendebrug zou een kapitaalvernietiging van ongeveer 345.000 euro betekenen. Die kosten zijn niet meegerekend in de tot nu toe gemaakte berekeningen voor de nieuwe oeververbinding.

Volgens wethouder Bouw lopen er nu geen onderzoeken meer naar de nieuwe oeververbinding. Wat er gebeurd is met een onderzoek naar het effect op de stikstofneerslag in natuurgebieden van de brugbouw, meldt de wethouder niet. In januari liet zij de gemeenteraad nog weten dat op de uitkomsten van dat onderzoek werd gewacht.