Nieuws
Schakenbosch b.v. moet Dierenweide redden

Het is aan Schakenbosch b.v., eigenaar van landgoed Schakenbosch, om een oplossing te vinden voor de Stichting Dierenweide Schakenbosch. De gemeente treedt daar niet in. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. De Stichting zit op Schakenbosch met een voorziening voor de zwakkeren in de samenleving. Men beroept zich op in het verleden gemaakte afspraken om daar te kunnen blijven zitten. Schakenbosch b.v. wil het landgoed omvormen tot een gebied met 325 woningen.

‘Het is aan eigenaar Schakenbosch BV om met huidige gebruikers op het terrein – waaronder de Stichting Dierenweide – te komen tot afspraken die recht doet aan hun wettelijke positie van deze gebruikers en passen binnen het beoogde beeld van het Landgoed Voorlei’.

‘Hierbij kan opgemerkt worden dat de gemeente in het Ruimtelijke Kader de positie van de Stichting Dierenweide niet expliciet heeft benoemd, zij het dat B&W uiteraard wel de maatschappelijke waarde van de dierenweide onderschrijven. Voorts is het bestemmingsplan niet het instrument door middel waarvan eventuele afspraken en de daarop van toepassing zijnde voorwaarden kunnen worden vastgelegd’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com