Nieuws
Burger mag meepraten over leefomgeving

B&W willen de inwoners laten meepraten over de leefomgeving zodat deze gezond en aantrekkelijk is om in te wonen, werken en recreëren. Dat zal gebeuren in het kader van het opstellen van een zogenoemde ‘omgevingsvisie’. Het participatietraject zal starten zodra de coronacrisis het toelaat.

Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad bericht. Er wordt vooralsnog van uit gegaan dat de gesprekken met inwoners in september kunnen starten. Medio 2021 zou de omgevingsvisie dan vastgesteld moeten worden.

‘We streven ernaar om een breed gedragen omgevingsvisie te maken. Het is daarom van belang dat een diversiteit aan participanten een bijdrage levert aan de totstandkoming van de omgevingsvisie’, aldus Tigelaar. ‘In het participatietraject willen we de volgende doelgroepen bereiken: inwoners; ondernemers, woningcorporaties, projectontwikkelaars, omgevingsdienst, veiligheidsregio, GGD; belangengroeperingen, adviesraden, wijkverenigingen, bewonersverenigingen, sport- en culturele verenigingen; buurgemeenten, regiogemeenten, provincie Zuid-Holland, waterschappen’.

Voor de participatie wordt ingezet op: bijeenkomsten met de adviesraden en wijkverenigingen; social media; straatgesprekken met willekeurige personen, ook bij evenementen; bijeenkomsten tijdens de Week van de leefomgeving.

Voor de omgevingsvisie is het Kompas van de Leefomgeving de basis. Daarin staan zeven doelstellingen voor Leidschendam-Voorburg: is een aantrekkelijke groene woongemeente met 3 karakteristieke kernen; biedt een gevarieerd en betaalbaar woningaanbod voor alle doelgroepen; is uiterlijk in 2050 energieneutraal en klimaatbestendig; heeft een gezonde leefomgeving; is een inclusieve en veilige gemeente: niemand wordt uitgesloten; heeft een vitale economie, passend bij de woongemeente; is een goed bereikbare gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter