Nieuws
GroenLinks verbaasd over afspraken sociale woningen

Oppositiepartij GroenLinks is verbaasd over het feit dat B&W voor de bouw van 750 sociale woningen in de gemeente een langere termijn nemen dan tot nu toe werd gehanteerd: niet het jaartal 2025 maar 2030.De fractie leidt dit af uit stukken die B&W aan de gemeenteraad hebben gezonden inzake Nieuwe woningmarktafspraken Haaglanden.

Gemeenteraadslid Natalie Reijnders vraagt zich af hoe B&W hiermee hebben kunnen instemmen gezien de steeds langere wachttijden voor een sociale woning en de afhankelijkheid van dergelijke woningen onder verpleegsters, onderwijzers, agenten en supermarktmedewerkers.

Reijnders wil van B&W weten of de verlengde termijn ook voor reeds bestaande projecten, zoals bijvoorbeeld Klein Plaspoelpolder, De Ster en Overgoo. ‘Zijn de 48 woningen in de Rijnlandlaan in Voorburg echt de enige woningen van de in het collegeakkoord beloofde 750 woningen die vóór 2025 gerealiseerd gaan worden?’

Het raadslid wil verder van B&W vernemen hoe men wil garanderen dat projectontwikkelaars 30% van de te bouwen sociale woningen gaan realiseren. ‘Hoe kan het zijn dat deze projecten zich wel aan het beloofde tijdschema houden en de gemeente niet?’ (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter