Nu de eerste tunnelbuis is geboord, gaat men bij de aanleg van de RijnlandRoute (verbinding A4-A44) voorbereidingen treffen voor de inrichting van die tunnel. Het wegdek komt straks op zo’n 3 meter hoogte, daaronder komen de kabels en leidingen om de tunneltechnische installaties goed te laten werken. Hiervoor wordt een kabelkoker aangelegd, die bestaat uit prefab betonnen elementen van maar liefst 2,5 meter hoog, hoog genoeg voor de monteurs om straks doorheen te lopen. Elk element is 2 meter lang, voor 1 tunnelbuis van 2,25 km zijn ruim 1.100 elementen nodig. Sinds kort worden de kabelkokerelementen aangevoerd op de bouwplaats van de verdiepte ligging bij de A44. Elke zaterdag komen er 22 vrachtwagens die ieder 3 elementen vervoeren. De elementen worden tijdelijk opgeslagen in de verdiepte ligging aan de westkant van de tunnel. Deze zomer start men  met het aanbrengen van de kabelkoker. (foto Rijnland Route)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com