Nieuws
Parkeermaatregelen rond Mall

Een parkeerenquête onder omwonenden en een parkeertelling moeten duidelijk maken welke parkeermaatregelen er nodig zijn in het gebied rondom de Mall of the Netherlands en ziekenhuis Antoniushove. Nog deze zomer zouden daarover knopen doorgehakt moeten worden. Dat hebben B&W de gemeenteraad bericht. Er komen aparte maatregelen rond de ‘grand opening’ van de Mall, later dit jaar.

Langs de Banninglaan aan de kant van de huizen komt een extra breed fietspad dat in twee richtingen bruikbaar is. Dit om de verkeersveiligheid te verhogen en te voorkomen dat fietsers daar langs de Mall fietsen met alle in- en uitgangen voor auto’s en vrachtwagens.

De verkeerslichten rondom de Mall worden omgebouwd tot ‘intelligente’ verkeerslichten die reageren op aanbod van auto’s om zo de doorstroming te verbeteren. Met de HTM wordt overlegd over een hogere frequentie van de trams die de Mall aandoen.

Waar de markt die elke dinsdag bij Leidsenhage wordt gehouden straks naar toe gaat is onderwerp van beraad met de ondernemers die op de markt staan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com