Nadat Stadsbeheer kortgeleden op veel locaties in de gemeente mezenkastjes heeft opgehangen, onder andere in de strijd tegen de eikenprocessierupsen, heeft Stadsbeheer nu ook als proef enkele broedkorven in sloten laten plaatsen. Deze broedkorven bieden een veilige nestplaats, bescherming tegen roofdieren, en is een ideale schuilplaats voor wilde eenden, tafeleenden en waterhoentjes. Ze kunnen helpen het broedsucces van eenden te vergroten.

Broedkorven worden traditioneel gevlochten van wilgentenen. De oorsprong van de korven is te vinden in eendenkooien, waar ze gebruikt werden als broedgelegenheid voor de lokstal. Net als bij het ophangen van nestkastjes is het niet altijd meteen raak. Eenden moeten wennen aan de broedkorf en uitvinden dat je daarin ook veilig kunt broeden. Dus het eerste jaar is het niet altijd prijs. Na het broedseizoen zullen ze weer verwijderd worden, omdat sloten en oevers jaarlijks machinaal worden geschoond. (foto Stadsbeheer)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com