Nieuws
Akkoord over opknappen Julianabaan onzeker

B&W mikken erop om voor de zomer met de vastgoedeigenaren een akkoord te hebben over een opknapbeurt van winkelcentrum Julianabaan in Voorburg, zodat dit toekomstbestendig is.

Er liggen inmiddels drie scenario’s ter tafel. Die worden met de vastgoedeigenaren getoetst op hun haalbaarheid. Zo moet er een voorkeursscenario uit de bus rollen. Op basis van een kostenraming wordt ingeschat welke investeringen nodig zijn. Kernvraag: wie draagt welke kosten en hoe worden die verdeeld over de eigenaren.

Volgens B&W is moeilijk te overzien hoeveel tijd het proces in beslag zal nemen omdat er veel verschillende belangen spelen. De verwachting is echter dat de gemeenteraad nog voor de zomer geïnformeerd kan worden over de gemaakte keuzes. Daarna moet een besluit vallen over de gemeentelijke bijdrage.

Er zijn nog wel risico’s zoals het ontbreken van overeenstemming tussen de eigenaren over de te nemen maatregelen en/of de financiële consequenties alsmede het ontbreken van draagvlak voor de oplossingen bij de overige belanghebbenden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter