Reizigers in Zuid-Holland waarderen hun rit in het openbaar vervoer in 2019 gemiddeld met een 7,9; de hoogste score in Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijkse klantwaarderingsonderzoek van de OV-Klantenbarometer van CROW-KpVV. Aan het onderzoek deden 108.000 reizigers in heel Nederland mee.

HTM-busvervoer scoorde een 8 net als HTM-tramvervoer en de RandstadRail. Regionaal vervoer kreeg een 7,8 als waardering. HTM-bus zakte daarmee vier plaatsen in de nationale ranglijst en komt nu op een 8ste stek. HTM-tram steeg twee posities (nu tiende), RandstadRail kwam uit op plek 14 (was 20) en het regionaal vervoer kwam uit op plaats 42 (was 56).

Het oordeel per vervoerder was aldus: HTM 8, EBS (regionaal vervoer) 8, RET (metro naar Rotterdam) 7,9, NS 7,8.

Gevraagd naar kritiekpunten kwamen bij HTM-bus naar voren: te weinig haltes (16 procent), te weinig informatie bij vertraging (11 procent), niet op tijd (11 procent). HTM-tram: te weinig kans op een zitplaats (14 procent), te weinig informatie bij vertraging (12 procent), te weinig haltes (11 procent).

Bij de RandstadRail stoort het gebrek aan zitplaatsen (17 procent) en te weinig informatie bij vertraging (14 procent) de klanten het meest. In het regionaal vervoer zijn dat gebrek aan haltes (27 procent), te weinig informatie bij vertraging (17 procent) en niet op tijd rijden (13 procent).

,,We hebben als provincie grote waardering voor alle vervoerders en hun medewerkers die, ook in tijden van corona, bijdragen aan goed openbaar vervoer in Zuid-Holland”, vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen. ,,Dankzij deze mensen kunnen anderen met vitale beroepen hun bestemming snel en veilig bereiken. Ik zie de goede waardering die reizigers aan het openbaar vervoer geven dan ook als een onderstreping van het belang het openbaar vervoer ook nu draaiende te houden.”

De provincie heeft vervoerders gevraagd om belangrijke bestemmingen, waar mensen met vitale beroepen werken, goed bereikbaar te houden. Hiervoor doen vervoerders, chauffeurs, machinisten en stuurlui hun uiterste best. (foto provincie Zuid-Holland)

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com