Zuid-Holland staat voor een geweldige uitdaging in een crisis die inwoners, ondernemers, de zorg en overheden hard raakt. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in een brief over de gevolgen van de coronacrisis voor Zuid-Holland.
In het openbaar vervoer hebben vervoerders in Zuid-Holland hun dienstregelingen grotendeels aangepast aan het afgenomen aantal reizigers. Minder reizigers, betekent minder inkomsten voor vervoerders. Om de vervoerders hierin tegemoet te komen heeft de provincie onder andere toegezegd dat de vervoerders maandelijks hetzelfde voorschot van de subsidie ontvangen als vóór de coronacrisis.
Per 1 april start het recreatieve vaarseizoen. Inmiddels is besloten om aangepaste bedientijden aan te houden. Voorlopig betekent dit dat de winterbediening wordt doorgezet.  Verder heeft de provincie op provinciale wegen digitale informatiepanelen geplaatst met de oproep drukke plekken te vermijden. Meer informatie over aangepaste bedieningstijden bruggen en sluizen

Duidelijk is dat de Zuid-Hollandse economie ongekend hard wordt getroffen door de crisis. Dat geldt zeker ook voor de in Zuid-Holland sterk vertegenwoordigde Greenports – de sierteelt in het bijzonder – maar ook het midden- en kleinbedrijf. Om de gevolgen goed te kunnen monitoren heeft de provincie samen met InnovationQuarter en de Economic Board Zuid-Holland een coronamonitor ontwikkeld. Dit dashboard wordt de komende periode regelmatig ververst.

Met het rijk en de gemeente Den Haag wil de provincie een extra Startup in Residence-programma opstarten. Dat betekent dat er binnenkort challenges worden uitgeschreven voor Zuid-Hollandse innovatieve bedrijven die oplossingen kunnen aandragen voor corona-gerelateerde vraagstukken.

De provincie heeft verder de eigen kritische organisatieonderdelen in kaart gebracht en maatregelen getroffen voor vervanging en backups. Het gaat dan onder andere over incidentondersteuning op wegen en vaarwegen, bediening van bruggen en sluizen maar ook bestuursondersteuning en ICT. Dit laatste ook omdat het overgrote deel van de provinciale medewerkers nu thuis werkt.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com