Nieuws
PvdA-voorstel tegen woningsplitsing

De PvdA wil een streng vergunningenbeleid om woningsplitsing tegen te gaan. Daarbij moet rekening gehouden worden met de kwaliteit van de woning (bijvoorbeeld een minimum aantal vierkante meters); overbewoning en overlast; de leefbaarheid van een wijk; het behoud van de samenstelling van de woonruimtevoorraad.

Dat blijkt uit vragen die PvdA-fractieleider Jochem Streefkerk B&W heeft gesteld. Eerder dit jaar lieten B&W de gemeenteraad weten met een vergunningenbeleid te willen komen om het splitsen van woningen – het opdelen van een huis in meerdere appartementen – tegen te gaan. Dit gebeurt vooral in het Damcentrum en de Voorburgse wijken die aan Den Haag grenzen.

Begin maart startten een aantal inwoners van Voorburg-Noord een petitie tegen woningsplitsing. Streefkerk wil weten of B&W contact met de betrokkenen heeft gehad.

De PvdA’er wijst erop dat Den Haag via de huisvestingsverordening het splitsen van woningen in een groot aantal wijken heeft verboden om de leefbaarheid te waarborgen. Hij wil weten of B&W zulks ook overwegen. Tevens vraagt het gemeenteraadslid om alle lopende aanvragen van splitsingen met onmiddellijke ingang aan te houden, totdat in nieuwe regelgeving heeft voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter